11. kolo
05.11.2017 18:00 CET
3 : 3
(2:1)

Reportáž

VfL Wolfsburg - Hertha BSC 3:3

V zápase Wolfsburgu s Herthou BSC jsme byli svědky fotbalové přestřelky. Hosté nakonec chvíli před koncem vyrovnali a bláznivý zápas tak skončil vysokou remízou.

Je to k nevíře, ale sedmé bundesligové utkání Wolfsburgu v řadě skončilo remízou. Domácí byli v zápase proti týmu z hlavního města mírným favoritem, ale svou úlohu zpočátku příliš nenaplnili. Již v první minutě totiž otevřel skóre zápasu Vedad Ibišević, který se trefil po přihrávce Lazara. V páté minutě Wolfsburg dokázal vyrovnat z přímého kopu, ale po konzultaci s videorozhodčím se hlavní rozhodčí rozhodl branku neuznat kvůli zjevnému ofsajdu jednoho z hráčů domácích. Po přibližně dvaceti minutách se ve vlastním pokutovém území nepovoleně provinil hostující Skjelbred, ale následnou penaltu zamířil Mario Gómez pouze do břevna Jarsteinovy brány.

V sedmadvacáté minutě domácí znovu dopravili míč do branky Herthy, ale rozhodčí gól znovu neuznal kvůli ofsajdu po konzultaci s videorozhodčím. Ve 41. minutě se Wolfsburgu přeci jenom podařilo srovnat stav utkání, když Origi centroval před bránu, kde se míče hlavičkou ujal Malli a dopravil míč do branky. V úplném závěru prvního poločasu domácí stav zápasu dokonce obrátili, neboť po Didaviho přihrávce neomylně mířil Mario Gómez. Do kabin se tedy šlo za stavu 2:1 pro domácí.

Hned v úvodu druhé půle našel Plattenhardtův centr z přímého kopu hostujícího Karima Rekika, který neomylně překonal gólmana Casteelse a srovnal stav utkání na 2:2. V 60. minutě se váhy zápasu znovu přenesly na stranu domácích, kteří se dokázali gólově prosadit po rohovém kopu, který dokázal v pokutovém území do brány usměrnit Divock Origi. Hosté už se téměř začínali radovat z přerušení černé remízové série, když přibližně deset minut před koncem Skjelbred přihrál Selkemu, který nejdřív vystřelil pouze do brankáře Casteelse, ale z dorážky se trefil za brankovou čáru a upravil tak stav utkání na konečných 3:3.

Sedmá remíza v řadě Wolfsburgu nijak výrazně nepomohla, neboť se stále ocitá na čtrnácté příčce, pouhé tři body od sestupového pásma. Hertha se se čtrnácti body nachází na jedenácté příčce a na vysněnou šestou pozici, zajišťující účast v evropských pohárech, ztrácí čtyři body.

Autor: Lukáš Hrneček / kicker.de

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele