1. kolo
19.08.2017 15:30 CET
0 : 3
(0:2)

Reportáž

VfL Wolfsburg - Borussia Dortmund 0:3

Peter Bosz začal na lavičce Dortmundu vítězně. BVB vstoupili do zápasu parádně, celkem brzy se ujali dvoubrankového vedení a když po hodině hry zvyšoval na 3:0 Aubameyang, bylo hotovo.

První velká šance Schwarzgelben přišla po sedmnácti minutách, kdy Götze přímo nabil Castrovi, jenomže ten poslal balón vedle. Za další čtyři minuty už ale Borussia vedla. Christian Pulišić si na hraně pokutového území srovnal mířidla a parádní ranou poslal hosty do vedení. Ti navíc zůstávali u balónu a domácí Vlci se museli houževnatě bránit. Nebylo jim to nic platné, protože Marc Bratra předvedl fotbalovou lahůdku, poměrně z úhlu technickou ranou nedal Casteelsovi žádnou šanci! Když pak ve 30. minutě orazítkoval tyč Aubameyang, vypadalo to s Wolfsburgem velmi špatně.

Vlci ale další branku neinkasovali, takže i přes nelichotivé skóre 0:2 byli stále ve hře. Jejich šance však nepřicházely a byla to Borussia, kdo nadále útočil. Götzeho ránu lapil Casteels a podobně si vedl i po další ráně Aubameyanga.

V 57. minutě měl jednu z mála šancí Wolfsburgu Mario Gómez a Bürki jen sledoval, jak míč míjí těsně branku. Každopádně Dortmund byl lepší a po hodině hry definitivně rozhodl. Na Pulišičův pas si naběhl rychlík Aubameyang a Dortmund už vedl 3:0.

Wolfsburg nakonec nedokázal ani snížit, přestože Gómez vstřelil gól. Sudí ji však kvůli ofsajdu neuznal. V závěru se neujaly ani Castrovy nůžky, což však hosty vůbec nemuselo mrzet. Borussia předvedla dominantní výkon a z Wolfsburgu bere tři body.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:4

Reagovat
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

0:4

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele