26. kolo
11.03.2018 15:30 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

VfB Stuttgart - RB Lipsko 0:0

Stuttgart hrál bez branek s Lipskem a s remízou je určitě spokojenější. Pro hosty znamená plichta ztrátu kontaktu s Ligou mistrů, která je pro ně nyní vzdálená už čtyři body.

Stuttgart se nyní v tabulce nachází na desáté příčce se čtyřiatřiceti body a na Lipsko ztrácí šest bodů. Lipsko je se čtyřiceti body šesté a i přes remízu se tedy drží na pozicích, které by mu na konci sezóny zajistily účast v evropských pohárech. Cílem pro Lipsko je však v letošní sezóně právě opětovný postup do Champions League.

Do první větší šance utkání se dostali ve 25. minutě domácí. Balón se sice dostal do těsné blízkosti Gulácsiho brány, v síti však neskončil. Ve 31. minutě pronikl do pokutového území Stuttgartu Keita a jeho následnou střelu musel Zieler vyrážet na roh doslova heroickým zákrokem. V úplném závěru první půle mělo Lipsko další šanci, tentokrát nedokázal Zielera prostřelit Werner.

Ve 47. minutě zamotal hlavu domácím obráncům Keita, který pomocí dvou rychlých kliček znovu pronikl do dobré příležitosti. Střela se mu však nevydařila a stav zůstal i po této příležitosti bezbrankový. V 62. minutě se do první velké šance druhého poločasu dostali také domácí, jejichž dvě střely na bránu byly zblokovány. Hráči i fanoušci Stuttgartu sice reklamovali ruku a dožadovali se pokutového kopu, sudí Stieler však nepískal.

Přibližně deset minut před koncem zápasu jsme byli svědky tří velkých šancí v krátkém časovém sledu. Nejdřív mohl rozhodnout po centru Insúy Gómez, poté se mezi tři tyče nedokázal trefit Keita a nakonec hlavičkoval nad bránu Orban. Do konce zápasu se již nic zásadního nestalo a utkání tedy skončilo 0:0.

Autor: Lukáš Hrneček / kicker.de

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele