24. kolo
24.02.2018 15:30 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

VfB Stuttgart - Eintracht Frankfurt 1:0

Stuttgart zvládnul domácí střetnutí s Eintrachtem Frankfurt a připsal si důležité tři body. Hosté se naopak v tabulce téměř jistě po čtyřiadvacátém kole o nějakou tu příčku propadnou.

Kdo ví, jak by to všechno dopadlo, kdyby se střela Dannyho da Costy z 8. minuty neotřela pouze o břevno. Takhle mohlo zafungovat ono už mnohokrát osvědčené pořekadlo nedáš-dostaneš. Timothy Chandler přišel o balon. Daniel Ginczek se s ním ocitnul v pokutovém území, kde proti němu vystoupil brankář Lukas Hradecky.

Evidentně se nechtěl pouštět do žádných větší akcí, aby nezavinil penaltu. Hráč VfB jej tedy obešel a z ostrého úhlu vystřelil mezi tři tyče. Marco Russ s vypětím všech sil a s pomocí tyče ještě dokázal udržet kulatý předmět před čárou, ale jenom pro Erika Thommyho, jenž mohl zblízka vsítit jedinou branku tohoto duelu - 1:0.

Kovaćovu týmu vázla v ofenzivě finální fáze, a tak se k dalším pokusům dostali na druhé straně hřiště Holger Badstuber a Christian Gentner. Po třiceti minutách hry vyzval Gacinović kolegu Rebiće. Akce vypadala hodně nadějně, kdyby se ovšem druhý jmenovaný neutopil ve vlastních kličkách. V závěru úvodního dějství se sice prosadil Sébastien Haller, ale jeho trefa nemohla být uznána pro jasný ofsajd.

Hned po úvodním hvizdu druhého poločasu mohli jít svěřenci Tayfuna Korkuta do dvoubrankového vedení. Ginczekovu šanci však v poslední možné chvíli zmařil Danny da Costa. Ten samý hráč o chvíli později nasměroval svou hlavičku pouze do náruče Hradeckyho. Niko Kovać poslal do hry čerstvé síly, jenže ke gólu to nevedlo.

Jović totiž minul, Marco Fabian také, a protože se neujal ani dalekonosný pozdrav Daniela Ginczeka, slavili ve Stuttgartu devátou výhru v sezoně. Navázat na ni budou chtít za týden v klání s posledním Kölnem. Eintracht si rozhodně nemusí zoufat, neboť situace za Bayernem zůstává stále zamotaná. Orli se příště budou těšit na Hannover.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele