26. kolo
10.03.2018 15:30 CET
3 : 0
(1:0)

Reportáž

TSG Hoffenheim - VfL Wolfsburg 3:0

Hoffenheimští Vlkům z Wolfsburgu jasně ukázali, kdo je ve Wirsol Rhein-Neckar-Areně pánem. A soupeři na cestu domů do Dolního Saska přibalili hned tři fíky.

Nagelsmannův tým šel tentokrát evidentně za vítězstvím už od původní minuty. Po Kadeřábkovi neuspěl Gnabry, načež Paul Verhaeg pořádně vyděsil vlastního brankáře. Další akce už byla gólová. Běžela 18. minuta, když Serge Gnabry poslal přihrávku za obranu, kam si nasprintoval Florian Grillitsch. Jeho pobídku před branku vyrazil Koen Casteels. Bohužel pro sebe i pro celý Wolfsburg jenom k levačce Nico Schulze, pro něhož vůbec nebylo složité skórovat - 1:0.

Přispěchat s odpovědí se nepovedlo, neboť celek Bruna Labbadii se musel mít na pozoru před aktivní trojicí ve složení Pavel Kadeřábek-Serge Gnabry- Andrej Kramarić, kteří zaměstnávali hostující jedničku. První jmenovaný především centry a přihrávkami, druzí dva pak stříleli. Do konce úvodního dějství se ale skóre už nepohnulo.

Druhý poločas začal svým odvážným sólem Josip Brekalo. Chorvatský útočník neprožil povedené minuty. Na hřiště přišel ve 42. minutě a ve čtyřiapadesáté už musel zase po srážce s Eugenem Polanskim střídat. Wolfsburg pak držel více balon na kopačkách, jenže na dostřel Baumannovi se nikdo z hráčů nedostal.

Naopak Hoffenheim hrozil z protiútoků. Jako v 65. minutě, kdy míč po ose Gnabry-Rupp doputoval ke Kramarićovi a Jeffrey Bruma zabránil téměř jistému gólů. V 71. minutě mířil Didavi do boční sítě. Následně neměl daleko k vsítění své páté trefy v sezoně Yunus Malli. Jenže se neprosadil, a tak přišly chvíle TSG.

Nejprve našel Uth na hraně šestnáctky Gnabryho, jenž si udělal prostor a po zemi to trefil přesně do protipohybu Koena Casteelse - 2:0. Za tři minutky to bylo pro Vlky ještě neveselejší, jelikož Robin Knoche napálil ve snaze odkopnout balon akorát svého spoluhráče Josuhu Guilavoguie, od něhož se odrazil rovnou za brankovou čáru. Pro Hoffenheim to bylo rozhodně zasloužené vítězství, v probíhajícím ročníku jubilejní desáté.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele