16. kolo
13.12.2017 18:30 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

TSG Hoffenheim - VfB Stuttgart 1:0

Hoffenheim v derby porazil Stuttgart díky gólu ze závěru utkání. Na jediném gólu zápasu si připsal asistenci Pavel Kadeřábek. Tři body posunuly Hoffenheim alespoň na nějakou dobu na čtvrté místo bundesligové tabulky, které by pro partu kouče Nagelsmanna znamenalo účast v základních skupinách Ligy mistrů. Hoffenheim se ale pravděpodobně ještě ve středu večer posune na pátou příčku, na úkor Leverkusenu. Stuttgart si připsal třetí prohru v řadě a se sedmnácti body se pohybuje na čtrnácté příčce.

Do první velké šance utkání se dostali již v páté minutě hosté. Özcan si v pokutovém území Hoffenheimu naběhl na slibnou přihrávku z pravé strany, ale brankář Baumann díky dobrému postavení střelu vykryl. ve 32. minutě se do první větší šance dostal také Hoffenheim. Gnabry precizně obešel několik bránících hráčů Stuttgartu a přízemní ranou překonal brankáře Zielera. Míč však zamířil pouze těsně vedle tyče svatyně Stuttgartu.

V 56. minutě se domácí dožadovali penalty a rozhodčí Steinhausová si vše zkontrolovala na videu, pomocí systému VAR. Po zhlédnutí videa však usoudila, že hráči Stuttgartu se ve vlastním pokutovém území žádného přestupku nedopustili a hra tak mohla pokračovat dál. Situace s penaltou hru zpomalila a v následujících minutách se nikdo do žádné větší šance nedostal. Až v 82. minutě se do velice dobré pozice dostal Pavel Kadeřábek, který zblízka zakončoval z úhlu. Jeho střelu však z brankové čáry vyrazil jeden z bránících hráčů a odražený míč Kadeřábek pez váhání poslal na volného Utha, který neměl problém ho usměrnit do odkryté části brány. Hoffenheim hubené vedení udržel až do konce zápasu a mohl slavit druhou domácí ligovou výhru v řadě. Stuttgart naopak v letošní sezóně bundesligy ještě venku nevyhrál.

Příští zápas odehraje Hoffenheim v sobotu, kdy se představí na horké půdě v Dortmundu. Úkol Stuttgartu bude pravděpodobně ještě o něco těžší, neboť na jeho hřiště bude v sobotu zajíždět silný Bayern Mnichov.

Autor: Lukáš Hrneček / kicker.de

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele