30. kolo
14.04.2018 15:30 CET
2 : 0
(2:0)

Reportáž

TSG Hoffenheim - Hamburger SV 2:0

Hoffenheim pohodově zvítězil nad Hamburkem a přiblížil se přímému postupu do Evropské ligy. Hamburk se naopak přiblížil sestupu z bundesligy, ke kterému by v jeho případě došlo poprvé v její historii.

Hoffenheim se díky výhře minimálně do neděle posunul na pátou bundesligovou příčku, která by na konci sezóny zajišťovala účast v základní skupině Evropské ligy. Na záda však jihoněmeckému klubu dýchá Frankfurt a Lipsko. Hamburk se naopak nachází s dvaadvaceti body na předposledním místě tabulky a na barážovou šestnáctou příčku ztrácí pět bodů.

V 9. minutě se Hoffenheim dostal do první velké šance, která dokonce skončila gólem. Zpoza vápna střílel ke vzdálenější tyči Hübner, rozhodčí však gól po konzultaci s videorozhodčím odvolal, jelikož Gnabry, který stál v ofsajdové pozici, bránil hostujícímu brankáři ve výhledu.

O necelých deset minut později se už stav utkání ve prospěch domácích skutečně měnil. Gnabry skvěle obešel několik hostujících hráčů a ocitl se v bezprostřední blízkosti brankáře Pollersbecka, z níž se nemýlil a poslal Hoffenheim do vedení. Ve 28. minutě navíc Hoffenheim přidal druhý gól zápasu, tentokrát se po centru Nica Schulze trefil Ádám Szalai.

Ve 41. minutě byl faulován Pavel Kadeřábek a z následného volného přímého kopu centroval do pokutového území Hamburku Kramarič. Přímo před brankářem hostů si centrovaný míč našel Szalai, jehož hlavička však skončila pouze na tyči.

V druhém poločase hrála obě mužstva pohodový styl fotbalu a ani jeden z týmů si žádnou vyloženou šanci nevypracoval. Tři body tedy zůstaly v Hoffenheimu a Hamburk se sestupu znovu o krůček přiblížil.

Autor: Lukáš Hrneček / kicker.de

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele