8. kolo
14.10.2017 15:30 CET
2 : 2
(0:0)

Reportáž

TSG Hoffenheim - FC Augsburg 2:2

Hráči Hoffenheimu sice vsítili tři branky, ale nakonec přesto berou pouze bod za remízu 2:2, která se zrodila až v poslední minutě utkání s Augsburgem.

Góly sice ve Wirsol Rhein-Neckar-Areně padaly až ve druhém poločase, ale to neznamená, že by to v tom prvním byla nějaká fotbalová nuda. Pravda, úvodní dvacetiminutovka byla z obou stran opatrnější. Jediný pokus zaznamenal hostující Martin Hinteregger. Dále hrály oba celky aktivně, nicméně přechod přes střed pole byl obtížnější.

Největší příležitost prvního dějství zazdil v devětatřicáté minutě po Caiubyho pobídce Alfred Finnbogason, když z nějakých pěti metrů napálil jen levou tyč Baumannovy svatyně. Dvě minuty poté to zkoušel sám Caiuby, ale trefil pouze boční síť. Tečku za půli udělal svou hlavičkou Mark Uth. Jeho chvíle však měla teprve přijít.

Druhý poločas načal Andrej Kramarić, jehož šanci vyrazil Marwin Hitz na roh. Minutu poté mohl skórovat Hübner, ale jeho volej mířil nad břevno. Ten samý fotbalista se dočkal až v 52. minutě. Hinteregger nejprve zblokoval nebezpečnou ránu, ale Hitz následně zaváhál s vyběhnutím, čehož využil Hübner a svou hlavičkou nasměroval balon za čáru - 1:0.

Následující minuty patřily (s výjimkou navštívenky střídajícího Michaela Gregoritsche) Hoffenheimským. Šance měly Wagner, Zuber i Kramarić, ale žádná z nich se neujala. V 75. minutě tedy udeřilo na druhé straně, když Philipp Max poslal Gregoritschovi balon za obranu a bývalý útočník Hamburku mířil z hranice šestnáctky přesně na vzdálenější (pravou) tyč - 1:1.

O deset minut později šlo do vedení TSG. Grillitsch opět na hranici vápna šikovně přenechal Uthovi, který se prosadil přesnou technickou střelou - 2:1. To už vypadalo pro Nagelsmannův tým hodně nadějně. Jenže pak přišla závěrečná minuta a s ní nešťastný vlastní gól Kevina Vogta. Prostě byl v nesprávný čas na nesprávném místě. To se ve fotbale stává - 2:2.

Hoffenheim bude po osmi kolech jistojistě na čtvrtém místě se čtyřbodovou ztrátou na vedoucí Borussii Dortmund, která v tomto kole poprvé prohrála. Pavel Kadeřábek a spol. se příště střetnou s Wolfsburgem. Augsburg zůstává - oproti původním předpokladům - na dohled pohárovým příčkám a za týden se pokusí obrat o body Hannover, jenž prozatím nasbíral stejný počet bodů.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele