13. kolo
25.11.2017 15:30 CET
2 : 1
(0:0)

Reportáž

SC Freiburg - 1. FSV Mainz 05 2:1

Hektický závěr na Schwarzwald-Stadionu vyšel lépe pro domácí Freiburg. Streichův tým však bude po třinácti kolech nejlépe patnáctý.

Už ve 2. minutě pálil z dálky Levin Öztunali, jenže těsně minul. Na druhé straně vymyslel Petersen přihrávku pro Haberera, nicméně ani z tohoto mráčku nezapršelo. Převahu si však udržovali hosté a v rozmezí dvaceti minut si prostřednictvím Jean-Philippe Gbamina, Dannyho Latzy a Alexandru Maxima vytvořili hned pět velmi dobrých příležitostí. Žádná z nich se díky Schwolowovi neujala.

Ve 37. minutě střílel Viktor Fischer a Robin Koch jeho pokus na poslední chvíli zblokoval. Dorážku pak Maxim nasměroval nad. Co se SC týče, za zmínku v prvním poločase stály akorát přímý kop Juliana Schustera a střela Nilse Petersena. Druhou pětačtyřicetiminutovku začli aktivněji domácí a byli za to odměněni vedoucí trefou.

V 51. minutě se Danny Latza chtěl vyvarovat složité rozehrávce, takže zvolil naslepo malou domů. A neudělal dobře, protože míč Zentnerovi ukradnul Petersen a mohl v poklidu cílit do prázdné - 1:0. Pak centroval Günter na Serdara, jehož střelu brankář s námahou vytěsnil do bezpečí. Schuster a Koch poté pálili nad.

Gbamin v další situaci dalekonosným pokusem málem pořádně nachytal Schowolowa. Ten naopak mohl v 74. minutě děkovat Kenanu Kodrovi, že hlavičkoval přímo do jeho náručí. V první minutě nastaveného času viděl Günter na ofsajdové linii Floriana Katha, který se tak mohl řítit sám na Zentnera. Udělal mu kličku a i když se dostal malinko z úhlu, akci dotáhnul do úspěšného konce - 2:0.

A dobře udělal, protože ihned po rozehrávce přiletěl míč do šestnáctky Freiburgu, kde se nejlépe orientoval Emil Berggreen, bleskově se otočil a po zemi zamířil přesně k pravé tyči - 2:1. Více toho ale hráči nestihli, takže Freiburg slaví výhru. Za týden přivítá doma v důležitém utkání Hamburk. Na Mohuč čeká Augsburg.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele