17. kolo
17.12.2017 18:00 CET
2 : 3
(0:2)

Reportáž

RB Lipsko - Hertha BSC 2:3

Hertha i v deseti porazila Lipsko. Dvěma góly se blýskl Davie Selke. Výhra posunula berlínský tým před zimní přestávkou na desáté místo. Lipsko se naopak propadlo po sérii špatných výkonů až na páté místo, přičemž vylnou část podzimu okupovalo druhou příčku. Od vysněné Ligy mistrů se Hertha nyní nachází pouhé čtyři body.

Zápas pro favorita v podobě domácích nezačal dobře. Již v páté minutě pronikl míč po zemi hluboko do pokutového území Lipska, kde ho našel Davie Selke, který již neměl problém skórovat. O necelé dvě minuty později však přišla pro Herthu komplikace. Torunarigha velmi hrubým zákrokem složil k zemi Timo Wernera a rozhodčí Willenborg ho správně vyloučil. I přes oslabení to byla ve 31. minutě právě Hertha, kdo vstřelil gól. Salamon Kalou si vě vápně naskočil na centr a hlavičkou míč usměrnil do rohu Gulácsiho brány. Ve 37. minutě se do obrovské šance dostalo Lipsko. Po rohovém kopu si v pokutovém území Herthy našel prostor ke střele Demme, jeho střela však mířila pouze do břevna. Ve 44. minutě se po dobrém uvolnení neprosadil domácí Keita, v úplném závěru prvního poločasu pak Timo Werner.

Do druhého poločasu vyslali domácí mladého útočníka Jean-Kevin Augustina, ani on však pomoci nedokázal. V 51. minutě totiž Hertha Berlín dala gól na 3:0, když po rohovém kopu z první vystřelil osamocený Selke a vstřelil tak druhý gól v zápase. V 62. minutě útočil Selke na hattrick, ale jeho rána trefila pouze tyč Gulácsiho brány. V 68. minutě dal šanci Lipsku Willi Orbán, který dal gól po centru Brumy. V 80. minutě běžel sám na bránu střídající Augustin, ale míč vystřelil přímo do dobře postaveného brankáře Jarsteina, z následné dorážky se netrefil ani Naby Keita. V 92. minutě se Lipsko dočkalo vstřelení kontaktního gólu, ale na body už bylo příliš pozdě. Na 2:3 snižoval Halstenberg hlavičkou.

Lipsko tedy na pozicích zajišťujcí základní skupinu Ligy mistrů překvapivě nepřezimuje a trenér Hasehüttl má po prohře s oslabeným týmem svým svěřencům co vyčítat. Hertha naopak slaví překvapivou porážku a po špatném startu do letošního bundesligového ročníku se vrací do hry o evropské poháry.

V prvním jarním kole bude Lipsko hostit 13. ledna Schalke. Ve stejný den se Hertha představí na hřišti Stuttgartu.

Autor: Lukáš Hrneček / kicker.de

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele