25. kolo
03.03.2018 18:30 CET
1 : 1
(1:1)

Reportáž

RB Lipsko - Borussia Dortmund 1:1

Šlágr 25. kola německé Bundelsigy svého vítěze neměl, domácí Lipsko se rozešlo smírně s konkurenčním Dortmundem po výsledku 1:1. Zajímavý byl hlavně první poločas, kde se diváci dočkali obou regulérních branek a také dvou neuznaných gólů hostujícího celku. RB se v tabulce nachází na šesté pozici s devětatřiceti body, jeho ztráta na druhé Schalke činí šest bodů. Dortmundu patří třetí místo s dvaačtyřiceti body a za Schalke je tak o jediný bod.

První větší možnost byla k vidění po deseti minutách hry, kdy se po velké hrubce hostující defenzívy zjevil ve velké příležitosti Werner. Ten střílel z dvanácti metrů z mírného úhlu, brankář Bürki jeho úmysl přečetl a balón brilantně vyrazil před sebe, kde se ho ujali jeho spoluhráči. Neuběhla ani minuta a na druhé straně pálil nebezpečně Batshuayi, jehož ránu výtečně odvrátil připravený gólman Gulácsi.

Po čtvrthodině hry dopravil Dortmund míč do sítě, ale poprvé se radoval předčasně. Marco Reus na pravé straně uvolnil kolmicí rozběhnutého Schürrleho. Ten poté přihrál před branku, kde snadno rozvlnil síť Batshuayi. Byl to právě Schürrle, nad kterým zhruba o půl metru sklapla ofsajdová past. Ve 25. minutě nastala podobná situace. Reus si vyměnil míč s Batshuayiem a zamířil ke vzdálenější konstrukci, jenže byl v ofsajdu o necelý metr.

Lipsko dokonale prorazilo za další čtyři minuty, do vedení ho dostal Jean-Kévin Augustin. Teprve dvacetiletý francouzský útočník si po ztrátě Reuse ve středu hrací plochy naběhl na skvělou kolmici od Keity a pravačkou chladnokrevně obstřelil vyběhnuvšího Bürkiho. Hosté po inkasované trefě ještě přidali a vyrovnat se jim podařilo do poločasu. Svou předchozí minelu napravil Reus a ve 38. minutě vsítil svůj třetí ligový gól tohoto ročníku.

Ten po dlouhém zranění letos odehrál teprve čtvrtý zápas v nejvyšší soutěži a znovu ukázal, jak je pro Borrusii důležitý. Nyní se vyhnul ofsajdovému postavení o milimetry, po načasované přihrávce od Dahouda obešel Gulácsiho a ve skluzu bez potíží skóroval. Ve druhé půli tempo hry opadlo a v jediné gólovce se objevil Batshuayi. Belgický reprezentant měl před sebou po nahrávce z levého křídla odkrytou branku, ale v tisíciprocentní šanci míč trestuhodně vůbec netrefil.

Autor: Viktor Sandev / kicker.de, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele