27. kolo
18.03.2018 18:00 CET
2 : 1
(1:1)

Reportáž

RB Lipsko - Bayern Mnichov 2:1

Mnichovský Bayern si mohl už sedm kol před koncem zajistit obhajobu ligového titulu a to za předpokladu, že Schalke nevyhraje ve Wolfsburgu a sám zvítězí na půdě Lipska. Jenže zápasy dopadly zcela opačně. Největší konkurent Bavorů bral tři body po výsledku 1:0 a Bayern nečekaně prohrál 1:2. Přitom už po necelé čtvrthodině šel do vedení, RB však ještě do poločasu srovnal a deset minut po přestávce vsítil rozhodující branku.

Oba dva nedělní protivníci sehráli v průběhu týdne své osmifinálová duely v evropských pohárech a byli úspěšní. Bayern prošel mezi osmičku nejlepších v Lize mistrů přes turecký Besiktas, Lipsko ve vyrovnaném průběhu přehrálo ruský Zenit Petrohrad a v Evropské lize se taktéž probojovalo do čtvrtfinále. Úvodní slovo měl favorit tohoto klání, počtvrté v tomto ročníku nejvyšší německé soutěže skóroval třicetiletý útočník Sandro Wagner.

Ten si ve 12. minutě naběhl mezi dva obránce na krásný pas od Jamese Rodrígueze a hlavou zblízka usměrnil míč k pravé konstrukci. Domácí byli blízko k vyrovnání za další dvě minuty, kdy se před brankářem Ulreichem zjevil osamocený Poulsen. Hostující strážce mu skvěle zmenšil střelecký úhel a následný pokus vyrazil, vzápětí si poradil i s dorážkou. Po necelé půl hodině hry vypálil Bruma a jeho ránu mířící pod břevno vyškrábl Ulreich na roh.

Domácí přetavili svůj mírný tlak ve vyrovnávací gól ve 37. minutě. Špílmachr Naby Keïta sice svou zpětnou nahrávkou nikoho před brankou nenašel, pak se sám dostal k dorážce a ze sedmi metrů napálil míč do bližšího horního rohu.

Klíčový okamžik nastal v 56. minutě, hrdinou Red Bullu se znovu stal kanonýr Timo Werner. Nádhernou kolmici za obranu vymyslel Keïta a domácí forvard běžel sám na Ulreicha. V závěrečné fázi zachoval chladnou hlavu a ze čtrnácti metrů zamířil po zemi k levé tyči.

Werner přišel na hřiště v 10. minutě za zraněného Sabitzera a defenzívu Bayernu opět provětral po hodině hry, kdy z mírného úhlu pálil do boční sítě. Vzápětí mohl na druhé straně srovnat obránce Hummels, po jeho ráně zblízka vyrážel reflexivně nad horní tyčku gólman Gulácsi. Bayern se až do závěrečného hvizdu na více nezmohl, ligu vede o sedmnáct bodů. Lipsko se díky cenné výhře udrželo na šesté příčce s šestibodovým odstupem za Schalke.

Autor: Viktor Sandev / kicker.de, onlajny.com

Komentáře (19)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
Bastaron

1:4

Reagovat
Rich

0-2

Reagovat
smazaný uživatel

3:2

Reagovat
smazaný uživatel

1 : 3 Bayern M.

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
Heresy

Co myslite pujde lewa do realu ? Me osobne by to nevadilo ... a mozna by byla sranda sledovat ronalda a lewu jak budou brecet spolecne ze maji malo prihravek

Reagovat
Kolarik12

Musela by prijit adekvatni nahrada. Taky bych nebyl proti, je sice jeden z nejlepsich utocniku na svete, ale jeho charakter se mne moc nelibi. Hraje vic na sebe nez za tym, coz se do Bayernu moc nehodi. V Bayernu by meli byt hraci jako Muller, Kimmich, Lahm, Thiago, Neuer, kteri mysli na uspech tymu vic, nez na svoje statistiky. Nejradsi jsem mel stejne Gomeze a Kloseho. Myslim, ze jedina adekvatni nahrada za Lewu je v soucasnosti jen Kane. Werner potrebuje jeste cas.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Wernera by sme si mohli predplatiť (dohodnúť prestup v lete ale k man by prišiel napr.az o dva roky) potom by bol určite oveľa kvalitnejší a priznal že nabudúcu sezónu ešte bude hrať v Lipsku.

Reagovat
Kolarik12

No bude zalezet, jak moc Lewa bude chtit zustat v Bayernu, pokud ano, tak jeste ze 2-3 roky se utocnik nemusi resit a koukl bych se spis po nejakym pravym kridle. V soucasnosti by se mne samozrejme asi nejvic libil Salah, ale to je utopie :D

Reagovat
smazaný uživatel

Ja si myslím že to že Ronaldo má toľko gólov na svojom konte je preto že celý real hraje prakticky na neho okrem Ronalda vlastne v lige nemá nikto z realu veľa gólov keby tam prišiel útočník typu kane,lewa alebo icardy myslím si že Ronaldovy by gólové konto išlo podstatne dole.

Reagovat
Rich

V případě, kdyby skutečně v létě chtěl odejít do Realu, tak holt bychom ho museli pustit a to by znamenalo, že bychom museli přivést náhradu a to velmi kvalitní. Pokud by tato situace nastala, tak nejlepší volbou je Icardi, mladý rychlý a velice dobrý, lepší než Kane za stejný prachy.

Ohledně Vernera jsem skeptický a spíš bych ho nechal někomu jinému, navíc v létě dost možná odejde, snad Liverpool a Chelsea jsou potencionální zájemci.

Reagovat
Heresy

Reagovat
Kolarik12

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

Jasní penalta, ta ruka a on tam půl hodiny čumí na video a pak řekne nic nebude. Fakt trapný

Reagovat
smazaný uživatel

Ale jinak mi to může bejt jedno Nikomu to nějak výrazně neuškodí, ale sere mě to!!

Reagovat
Kolarik12

Taky jsem to s tou rukou uplne nepochopil. Jak se sel koukat na video, tak jsem si rikal, jasna penalta a o to vic jsem pak byl v soku :D. Ale musim uznat, ze Lipsko dnes zaslouzene vyhralo

Reagovat
noustres

Myslím, že právě videa a jejich rozbory budou pomocnou berličkou pro ještě větší filmování a učení se hereckému řemeslu než si myslíme.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele