16. kolo
12.12.2017 20:30 CET
1 : 2
(1:2)

Reportáž

Hamburger SV - Eintracht Frankfurt 1:2

Severoněmecký Hamburk podlehl Frankfurtu, který se stále drží v horních patrech bundesligy. Rozhodlo prvních pětadvacet minut. Výhra zajistila Frankfurtu minimálně do zítřka umístění v první pětce, pouhý bod za třetím Schalke a příznivci klubu z Hesenska cítí šanci na Ligu mistrů. Hamburk se naopak trápí, stejně jako většinu posledních sezón a po porážce zůstává na šestnáctém místě, které by pro něj na konci sezóny znamenalo baráž.

Hamburk byl v zápase mírným favoritem a svou úlohu potvrdil již v deváté minutě, kdy se po rohovém kopu hlavičkou do brány strefil Kyriakos Papadopoulos. Hned po gólu hráči Frankfurtu věděli, že mají dost času na to, aby se zápasem něco udělali a začali hrát mnohem aktivněji. Tento přístup se vyplatil již v šestnácté minutě. Hostující Chandler zastihl míč jen tak tak na hrací ploše a ihned ho vyslal do vápna, kde si balón našel Mario Wolf, který nemířil dobře, ale díky obrovské chybě domácího brankáře se míč dostal do brány Hamburku. Bylo tedy srovnáno.

Ve 24. minutě hosté obrat dokonali. Wolf přihrál Chandlerovi, ten našel volného Gačinoviče, který již neměl problém s usměrněním míče k tyči Matheniovy brány. Ani ne o dvě minuty později mohl navýšit na 3:1 Jovič, jehož rána ale skončila pouze na levé tyči. Ve 32. minutě se Jovič dostal do další šance, ale štěstí mu opět nepřálo, neboť z technického voleje bránu minul. V úplném závěru prvního poločasu mohl Hamburk srovnat, ale brankář Hradecky díky dobrému postavení střelu vykryl.

Asi pět minut po začátku druhého poločasu se k odraženému míči ve vápně Frankfurtu dostal Arp. Hradecky byl však opět dobře připraven a Arpovu střelu vytáhl nad svou bránu. V 55. minutě dopravil míč do sítě hamburský Diekmeier, ale jeho gól nebyl uznán kvůli ofsajdu. V 67. minutě se v dobré pozici objevil domácí Ekdal, ale ani on skóre nesrovnal. V úplném závěru utkání se ve vyložených šancích netrefili domácí Jung ani Kostič. Zápas tak skončil 2:1 pro hosty, kteří se budou do Frankfurtu vracet s dobrým pocitem vyloupené Imtech Areny.

Šanci na nápravu špatného výsledku má Hamburk v pátek, kdy se představí na hřišti Borussie Mönchengladbach. Eintracht Frankfurt v sobotu hostí třetí Schalke.

Autor: Lukáš Hrneček / kicker.de

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele