17. kolo
16.12.2017 15:30 CET
2 : 2
(1:0)

Reportáž

Eintracht Frankfurt - Schalke 04 2:2

Schalke ve Frankfurtu vyrovnalo díky dvěma gólům ze závěru utkání. Minimálně do zítřka se tak tým z Gelsenkirchenu nachází na druhém místě. Rozhodující bude pro přezimování Schalke výsledek nedělního zápasu Lipska s Herthou, přičemž v případě výhry Lipska se Schalke posune na třetí místo. Pro svěřence trenéra Tedesca by bylo ale i to úspěchem, neboť fotbalisté Schalke mají v letošní sezóně za cíl postup do Ligy mistrů, pro který Schalke musí skončit v nejlepší čtyřce. Frankfurt se i po remíze nachází na pohodové sedmé příčce.

Za mírného outsidera utkání byl považován Frankfurt, ale byli to právě domácí, kdo šel již v první minutě do vedení. Gacinovič poslal přihrávku do pokutového území Schalke a jeho krajan Luka Jovič již neměl problém doklepnout míč do odkryté části brány. Na další velkou šanci jsme čekali až do 36. minuty, kdy Schalke zahrozilo střelou Harity, kterou však brankář Hradecky zkušeně chytil. V úplném závěru prvního poločasu mělo Schalke další možnost vyrovnání, střelu Schöpfa však znovu dobře zneškodnil Hradecky.

V 65. minutě došlo k navýšení stavu utkání. Gacinovič dobře pronikl do šestnáctky Schalke a následně centroval přímo před bránu, kde působivou patičkou zakončil do prázdné brány Sebastien Haller. V 82. minutě snížil stav na 2:1 Švýcar Breel Embolo, jenž ve skluzu doklepl Burgstallerův centr do odkryté brány. V 95. minutě srovnal skóre utkání na konečných 2:2 Naldo, jež přesně střílel z hranice pokutového území.

V prvním jarním kole bude Frankfurt 13. ledna hostit jihoněmecký Freiburg. Schalke se ve stejný den v přímém souboji o druhé místo představí na hřišti ambiciózního Lipska.

Autor: Lukáš Hrneček / kicker.de

Komentáře (1)

Přidat komentář
oli9

snad to schalke zvladne

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele