21. kolo
03.02.2018 18:30 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Borussia Mönchengladbach - RB Lipsko 0:1

Dlouho to vypadalo, že Borussia-Park uvidí bezbrankovou remízu. Jenže v předposlední minutě řádné hrací doby vystřelil Ademola Lookman a zjistil hostujícímu celku tři body.

Jako první se osmělil Marcel Sabitzer, i když jeho střela z dálky v 6. minutě mnoho nebezpečného nepřinesla. Ostatně to samé platilo i o té druhé, kterou ten samý hráč vyslal na brankáře Sippela od nějakých dvacet minut později. Mezitím ještě pálil z otočky Bruma. Na druhé straně hřiště se neujaly pokusy Thorgana Hazarda a Larse Stindla.

Během úvodního dějství stála za zmínku ještě střela Timo Wernera z ostrého úhlu, nicméně ani ona k radosti die Roten Bullen nevedla. Hosté začali aktivněji i druhé dějství. Ani Naby Keita, ani Lukas Klostermann však netrefili balon úplně nejoptimálněji, a tak náhradníkovi za Yanna Sommera nepřidělali příliš starostí.

V jednapadesáté minutě sehráli výbornou akci domácí. Hazard našel Grifa, jenž posunul na Herrmanna, který zcela osamocen gólmana Pétera Gulácsiho nepřekonal. A se svou dorážkou neuspěl ani Stindl. V 74. minutě byla řada znovu na Keitovi, který ale nedokázal ani z bezprostřední blízkosti trefit zařízení.

O chvíli později vyslal na Sippela z nějakých dvaceti metrů výživnou navštívenku Sabitzer, leč muž v rukavicích předvedl vynikající zákrok. A protože Vincenzo Grifo svou šanci taky propásnul, bylo to ještě v 88. minutě bez branek. Poté převzal Ademola Lookman míč od Keity, zaběhnul s ním až do vápna a přízemní střelou na zadní tyč zařídil Lipsku všechny tři body - 0:1.

I proto, že v nastaveném čase selhal Thorgan Hazard. Hasenhüttlův celek tedy bude po jednadvaceti kolech nejhůře čtvrtý. Za týden ho čeká další pozoruhodný duel s Augsburgem. Gladbach zůstane po osmé porážce mimo pohárové příčky. A za týden zajíždí do Mercedes-Benz Areny k utkání se Stuttgartem.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele