15. kolo
09.12.2017 15:30 CET
1 : 2
(0:1)

Reportáž

Borussia Dortmund - Werder Brémy 1:2

Chmurné období BVB nekončí. Dortmund zažívá strmý pád ze slávy a sobotní utkání proti Werderu toho bylo jasným důkazem. Signal Iduna Par platil za pevnost, kde nelze domácí mužstvo porazit. To ale letos neplatí a po Lipsku a Bayernu vezou všechny tři body z Vestfálska i zelenobílí, včetně dvou Čechů.

Brémám se povedlo dostat do vedení, když v pětadvacáté minutě našel Kruse přihrávkou Eggensteina. Ten pohodlně překonal Bürkiho v brance BVB a Werder vedl 1:0. Po návratu z kabin se domácím povedlo vyrovnat, konkrétně v padesáté osmé minutě. Schmelzer vybídl ke skórování Kagawou, ten ale ještě posunul míč na Pierre-Emericka Aubameyanga a gabonský kanonýr poslal míč za Pavlenkova záda.

Zásluhou nejlepšího střelce BVB bylo skóre vyrovnané, tento stav ale vydržel aktuální jen několik minut. Pak šli do vedení znovu hosté a výrazný podpis pod druhou brankou Werderu zaznamenal Theodor Gebre Selassie.

Werder rozehrával rohový kop, na balon si ve vápně parádně naskočil Gebre Selassie a hlavička českého beka byla tak prudká, že byť Bürkiho míč zasáhl, skončil nakonec v jeho síti. O chvíli později mohl za BVB znovu srovnat krok Kagawa, střela japonského hráče ale v bráně neskončila.

Brémy tak slaví nečekanou výhru a Pavlenka s Gebre Selassiem si připisují cenný skalp favorita. Naopak Dortmund znovu padá tabulkou a je velmi pravděpodobné, že zítra už Peter Bosz trenérem vestfálského celku nebude.

Autor: Jan Pikous

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele