18. kolo
14.01.2018 18:00 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Borussia Dortmund - VfL Wolfsburg 0:0

Dortmundu sázka na nezkušený útok nevyšla, v zápase s Wolfsburgem gól nepadl. Pro Wolfsburg je bezbranková remíza s favoritem jedním z nejcennějších výsledků letošního bundesligového ročníku.

Do zápasu s Wolfsburgem naskočili za Dortmund v základní sestavě náctiletí útočníci Alexander Isak a Jadon Sancho, který dokonce ještě ani nedosáhl plnoletosti. Pro oba to navíc byl první zápas v bundeslize, ve kterém nastoupili v základní sestavě. Domácí měli možnost posunout se v tabulce před nenáviděné Schalke, kvůli bezbrankové remíze však zůstávají na čtvrté příčce, která by pro ně i tak znamenala postup do základní skupiny Ligy mistrů, který je cílem Dortmundu v letošní sezóně.

Pro Wolfsburg je bodový zisk ze zápasu z výrazně lépe postaveným mužstvem tabulky příjemným překvapením, po němž se nachází s dvaceti body na dvanáctém místě. Nad "Vlky" ale neustále visí otazník v podobě sestupu, od něhož jsou v současnosti vzdáleni pět bodů, od baráže dokonce pouhé čtyři body.

Dortmund si první velkou šanci zápasu vypracoval ve 22. minutě. Piszczek posílal přímo před brankáře Casteelse prudký přízemní centr, který však Jarmolenko sklepl pouze do zámezí. Ve 37. minutě se do velké šance dostali také hosté. Sám se před brankářem Bürkim totiž ocitl Didavi, s jehož střelou si však švýcarský gólman poradil a vykopl ji z nebezpečného prostoru. Ve 42. minutě si dobře zpracoval Götzeho přihrávku zmiňovaný mladík Isak, který však následnou střelou mířil pouze nad. Do kabin se obě mužstva odebrala bez branek.

Asi tři minuty po začátku druhé půle se Dortmund dostal do další vyložené šance, ale Jarmolenko v klíčový okamžik po Götzeho centru selhal a míč poslal před prázdnou bránou pouze nad. Když trefil v 53. minutě sedmnáctiletý Sancho pouze tyč, přestala většina přítomných fanoušků Borussie věřit, že je možné spálit tolik šancí během jediného zápasu. V 82. minutě byla další ze Sanchových střel vyražena jedním z bránících hráčů nad břevno a nic zásadního se již v zápase nestalo.

K výhře v tomto zápase měla jednoznačně blíže Borussia Dortmund, která doplatila na neproměňování šancí. Do slibných příležitostí se však dostávali i hosté z Wolfsburgu.

Autor: Lukáš Hrneček / kicker.de

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele