29. kolo
08.04.2018 15:30 CET
3 : 0
(1:0)

Reportáž

Borussia Dortmund - VfB Stuttgart 3:0

Dortmund pohodově zvítězil nad Stuttgartem. V zápase se postupně trefili Pulišič, Batshuayi a Phillip a Dortmund díky zisku třech bodů zůstává na třetí bundesligové příčce.

Druhé Schalke v devětadvacátém kole bundesligy prohrálo v Hamburku a Dortmund se tedy na druhé příčce přiblížil na rozdíl pouhého jednoho bodu. Stuttgart se i po prohře nachází v klidném středu tabulky a na sestup má náskok jedenácti bodů.

Jasným favoritem zápasu byli pochopitelně domácí, kteří si ve 38. minutě také první gól. Christian Pulišič získal míč na pravé straně hřiště a snažil se centrovat do pokutového území. Centr se ale stočil na zadní tyč a nakonec skončil k údivu všech přítomných v bráně. Brankář Zieler byl bezmocný.

Ve 41. minutě mohl Dortmund přidat druhý gól zápasu, ale Reus nedokázal Sahinovu výstavní přihrávku patřičně zužitkovat. Do kabin se o poločasové přestávce šlo za stavu 1:0 pro domácí, přičemž Stuttgart během první půle nevyvíjel žádnou vůli útočit.

Do druhého poločasu naskočila Borussia velice aktivně, což jí přineslo své ovoce již ve 48. minutě. Tehdy si totiž Michy Batshuayi geniálně narazil se Sahinem a v bezprostřední blízkosti brankáře Zielera se z první trefil po zemi ke vzdálenější tyči. V 59. minutě navíc Dortmund přidal třetí gól, tentokrát se po přihrávce Pulišiče nadvakrát trefoval Philipp.

V 85. minutě se do jediné vyložené šance utkání dostal také Stuttgart, a to když Mario Gómez vyslal dalekonosnou ránu, která skončila na břevně. Do konce zápasu se však již nic zásadního nestalo a Dortmund si pohlídal vysokou domácí výhru.

Autor: Lukáš Hrneček / kicker.de

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele