24. kolo
24.02.2018 15:30 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Bayern Mnichov - Hertha BSC 0:0

Mnichovský Bayern tentokráte nepotvrdil svou dominanci v nejvyšší německé soutěži a s berlínskou Herthou se pouze rozešel smírně v bezbrankovém poměru. I přes toto zaváhání se dále vyhřívá na čele s obrovským náskokem, který momentálně činí pohodlných devatenáct bodů. Domácí celek v celém ročníku zaznamenal teprve druhý nerozhodný výsledek, pro hosty má bod cenu zlata. V tabulce Bundesligy jsou jedenáctí s jednatřiceti body.

Domácí sice tradičně drželi po většinu času balón, v moci ho měli v šestasedmdesáti procentech, což se tak často nevidí. Nicméně hosté po celý průběh výborně bránili a snadno četli útoky soupeře. Z trávníku kromě úvodu vymazali hvězdného útočníka Lewandowského, celkově Bayernu povolili jen pět přímých střel na brankáře Jarsteina. A to je na poměry tohoto giganta opravdu málo. Skvělá hra proti tureckému Besiktasi v LM naprosto zmizela.

V prvním náznaku šance se po necelých šesti minutách objevil Lewandowski, po jeho hlavičce z jasné pozice reflexivně zasáhl fantastický Jarstein. Hosté zahrozili o tři minuty později, hlavička Leckieho se ale mezi tři tyče nevešla. V 15. minutě nadělal defenzívě Herthy velké problémy rohový kop z pravé strany, míč po několika odrazech poskakoval v blízkosti brankové čáry, jenže ani dorážející Hummels ho za ní nedopravil.

V největší šanci sobotního utkání se ve 37. minutě zjevil Ribéry, po geniální nahrávce od Robbena střílel z první na levé straně pokutového území, avšak z deseti metrů vysoko přestřelil horní tyčku. Dvě minuty před přestávkou hlavičkoval po Robbenově rohovém kopu aktivní Hummels, i on mířil o několik metrů nad břevno. Obrázek hry se nezměnil ani ve druhém dějství. V 52. minutě chtěl rozhodnout rakouský reprezentační obránce Alaba.

Ten se trochu překvapivě postavil k přímému volnému kopu ze střední vzdálenosti, ovšem Jarstein u bližší tyče ukryl balón ve svých rukavicích. Bayern nepřekonal křeč až do závěrečného hvizdu, toto zaváhání se v příštím kole pokusí napravit na půdě Freiburgu. V hostujícím dresu znovu odehrál celý zápas český krajánek Vladimír Darida a byl vidět, určitě přispěl k nečekanému zisku BSC.

Autor: Viktor Sandev / kicker.de, onlajny.com

Komentáře (8)

Přidat komentář
smazaný uživatel

4:0

Reagovat
smazaný uživatel

4:0

Reagovat
smazaný uživatel

3-0

Reagovat
Rich

Počítám, že sestava bude opět pozměněna, v základu asi bohužel Ribery a další, který nebudou hrát v zápase ligy mistrů.

Můj typ 3-1.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

3 : 0

Reagovat
Lahvac-CZ

Reagovat
smazaný uživatel

Pěkně nudný zápas

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele