8. kolo
15.10.2017 15:30 CET
2 : 2
(1:1)

Reportáž

Bayer Leverkusen - VfL Wolfsburg 2:2

Bayer Leverkusen sehrál s Wolfsburgem velice atraktivní utkání. Bohužel ho v domácím prostředí nedokázal dotáhnout do vítězného konce. Remíza tak zanechá oba celky v dolní polovině tabulky.

Die Werkself se do soupeře pustili zcela bez ostychu a jejich převaha mohla přinést ovoce ve 14. minuty, kdyby ovšem po šikovné Brandtově pobídce nezaváhal Leon Bailey. Na konci úvodní dvacetiminutovky hlavičkoval Tah, načež se k balonu dostal Lars Bender. Už už se chtěl radovat, když Paul Verhaegh zachránil na brankové čáře.

Leverskusenští se tedy dočkali až za dalších deset minut. Rohový kop vyvolal ve vápně trochu zmatek, což umožnilo Panagiotisovi Retsosovi, aby přiťuknul Benderovi, jenž nekompromisně napálil kulatý předmět za Casteelsova záda - 1:0. Svenovo dvojče mohlo přidat druhou trefu za nějakých šest minut, jenže ve vyložené šanci selhalo.

Pak přišly chvilky Vlků. Ani Arnold, ani Guilavogui, ani Malli však nemířili přesně. Vyrovnání se tedy urodilo až v poslední minutě řádné hrací doby prvního poločasu. Verhaegh poslal výborný centr na přední tyč, kde předskočil Divock Origi Svena Bendera a hlavou nedal Lenovi příležitost jakkoliv zasáhnout - 1:1.

Druhý poločas započal svým pokusem Brandt, ale brankář Wolfsburgu stál přesně tam, kde stát měl. O tři minuty později se mohli vedení ujmout hosté, avšak Wendell byl proti. Po hodině hry se skóre znovu měnilo. K radosti většiny osazenstva BayAreny se prosadil Lucas Alario, když mu právě Wendell servíroval dokonalou přihrávku do prostoru penaltového puntíku - 2:1.

Martin Schmidt poslal do hry Daniela Didaviho, který se mu v 69. minutě odvděčil přihrávkou na Kubu Blaszczykowskiho, který obešel Svena Bendera, a pak to trefil přesně po zemi k pravé tyči - 2:2. V závěru ještě přeloboval bránu Baumgartlinger a Victor Osimhen jen o malý kousíček minul. Takže stejně jako v dubnu, i teď v říjnu si oba celky body rozdělily.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele