24. kolo
23.02.2018 20:30 CET
1 : 1
(1:1)
Stadión:
Opel Arena, Mainz

Reportáž

1. FSV Mainz 05 - VfL Wolfsburg 1:1

Důležitý zápas o záchranu svého vítěze nakonec nepoznal, Vlci z Wolfsburgu se pouze rozešli smírně s konkurenční Mohučí po výsledku 1:1 a oba dva výběry tak stále jsou v přímém ohrožení sestupu. Hosté i přes bod klesli na patnáctou pozici se čtyřiadvaceti body, dostaly se přes ně vítězné Brémy. Domácí zvýšili svůj náskok na přímo sestupující Hamburk, jenž v tuto chvíli činí sedm bodů. Obě dvě branky byly k vidění v prvním poločase.

Vlci vstoupili do utkání naprosto skvěle a zužitkovali hned svou první větší příležitost v 6. minutě. Malli na levém křídle přiměřeně vyčkal a poté skvěle uvolnil rozběhnutého Williama. Ten odcentroval před branku na nikým nehlídaného Josipa Brekala. Teprve devatenáctiletý chorvatský útočník poprvé nepřekonal hradbu těl před sebou, ovšem reparát už složil na jedničku a z dorážky zamířil přímo pod horní tyčku kolem bezmocného brankáře Zentnera.

Od tohoto momentu hráli hosté mnohem uvolněněji a svůj náskok mohli zvýšit za dalších šest minut. Po rohovém kopu z pravé strany hlavičkoval z deseti metrů francouzský záložník Guilavogui a orazítkoval horní okraj břevna, od kterého se míč odrazil do zámezí. Pro domácí byl tento moment už dostatečným varováním a po necelé čtvrthodině hry mohli srovnat, k fantastickému sólu se nadchl Švéd Quaison.

Ten se nakonec probojoval až před branku soupeře, ovšem proti jeho ráně brilantně zasáhl gólman Casteels a podržel svůj výběr. Poté se hra přeci jen uklidnila, FSV z ničeho nic srovnal minutu před poločasovou přestávkou. Střídající japonský záložník Jošinori Muto po necelých čtyřech minutách pobytu na trávníku využil parádního centru Holtmanna z levého křídla a nezištně zakončoval, jeho kroucená střela z deseti metrů zapadla k pravé tyči.

Wolfsburg si mohl vzít zpět ztracené vedení po hodině hry, ale stoprocentní šanci promarnil Malli. Po dlouhém sólu se ocitl v tváří tvář proti vyběhnutému Zentnerovi, vzápětí trestuhodně minul vzdálenější konstrukci o několik decimetrů. V 85. minutě se mohl stát hrdinou Vlků Didavi, jenže jeho nenápadný pokus z hranice šestnáctky narazil do bližší tyče. A když v samém závěru Casteels zázračně vychytal nově příchozího Ujaha, tak se výsledek neměnil.

Autor: Viktor Sandev / kicker.de, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele