19. kolo
20.01.2018 15:30 CET
3 : 2
(1:1)
Stadión:
Opel Arena, Mainz

Reportáž

1. FSV Mainz 05 - VfB Stuttgart 3:2

Hráči Mainzu zvládli velmi důležitý souboj o záchranu s konkurenčním Stuttgartem a především díky skvělému závěru úvodní půle a první dvacetiminutovce druhého dějství zvítězili v poměru 3:2. V tabulce se tak odpoutali od šestnáctých Brém a na svého sobotního rivala se bodově dotáhli, s dvaceti body jim patří patnáctá pozice. VfB v tomto duelu vedl, nakonec mu nepomohla ani vstřelená branka v poslední minutě. V Bundeslize je čtrnáctý.

Od samého začátku byl velice aktivní Jošinori Muto, japonský záložník nakonec skóroval hned dvakrát. Již ve 3. minutě se ocitl zcela osamocen v levém rohu brankového území, ovšem z úhlu vyběhnuvšího gólmana Zielera překonat nedokázal. O devět minut později po centru z levého křídla hlavičkoval v jasné pozici nikým nehlídaný Özcan, brankář Zentner vyboxoval míč směřující doprostřed branky reflexivně nad sebe.

Krátce po odehrané čtvrthodině obdržel kolmici za obranu Quaison, po třicetimetrovém sólu tvrdě vystřelil z hranice šestnáctky a Zieler brilantním zákrokem vytěsnil míč mimo prostor tří tyčí. Hosté poprvé udeřili po necelých dvaceti minutách, kdy na centr z pravé strany trestuhodně nedosáhl Zentner. Balón se následně odrazil na kopačku Holgera Badstubera a o centimetry ho protlačil za brankovou čáru, gólu nezabránil ani skluzující obránce Hack.

Ve 42. minutě skóroval domácí Serdar, nicméně rozhodčí Osmers prohlédl videozáznam a vinou hraní rukou na začátku akce branku odvolal. FSV přeci jen srovnal v nastavení prvního poločasu. Muto z otočky vystřelil z necelých pětadvaceti metrů a jeho projektil mířil doprostřed branky. Zieler nepochopitelně minul míč a nechal ho propadnout za svá záda, tuto obrovskou hrubku v důležitém klání si rozhodně za rámeček nedá.

Mainz vstoupil do druhé části hodně namlsán a v 54. minutě otočil vývoj. Podruhé mířil do černého Muto po nahrávce z levé strany a ve skluzu ze šesti metrů nadvakrát překonal Zielera. Domácí pojistili svůj náskok za dalších deset minut, i v tomto případě výrazně chyboval Zieler. Střelu Gerrita Holtmanna z hranice pokutového území chtěl vyboxovat, jenomže míč se od jeho rukavic odrazil do sítě - 3:1. Hosté korigovali výsledek v samém závěru po úspěšné hlavičce Daniela Ginczeka, na více jim ale nezbyl čas.

Autor: Viktor Sandev / kicker.de, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele