6. kolo
23.09.2017 15:30 CET
1 : 0
(0:0)
Stadión:
Opel Arena, Mainz

Reportáž

1. FSV Mainz 05 - Hertha BSC 1:0

Protože Pablo de Blasis proměnil pokutový kop, mohli se hráči Mohuče radovat z druhé letošní výhry. Hertha naopak podruhé neuhrála ani bod.

Domácí už od úvodu naznačovali, že to Stará dáma v OPEL-Areně nebude mít snadné. Ve 21. minutě zahrával Daniel Brosinski přímý kop. Jestli by se balon třepetal v síti, se už nikdy s určitostí nedozvíme, protože se zastavil o dobře postavenou berlínskou zeď. Hlavička Yoshinoriho Muta rovněž nebyla z nejpřesnějších.

A tak se šlo do šaten za bezbrankového stavu. Pak došlo na hranici šestnáctky ke kontaktu zmíněného japonského záložníka s Karimem Rekikem. Rozhodčí Stieler nejprve nechal pokračovat ve hře, nicméně protesty Mohučských byly tak vehementní, že se podíval na obrazovku na stadionu, a podle toho odpískal penaltu.

De Blasis to sice kopnul poněkud ležérněji, ale protože Jarstein skákal o chvíli později, než by bývalo bylo zapotřebí, nestačilo mu ani to, že si na balon sáhnul - 1:0. Jednalo se o jubilejní pětistou trefu Mohuče ve 380. bundesligovém zápase. Hertha pak držela balon více na kopačkách a domácí v podstatě jen čekali, co se bude dít.

V 67. minutě se v dobré pozici ocitnul Ibišević, avšak tváří v tvář Adlerovi minul. Následně mohli odpor Berlína zřejmě definitivně zlomit de Blasis a Guilio Donati. Nikdo z nich však neuspěl. Neujala se ani dalekonosná rána Valentina Stockera. V závrěru byl ještě vyloučen frustrovaný Vedad Ibišević, ale na skóre se už vůbec nic nezměnilo.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Proč je host outsider?

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele