16. kolo
12.12.2017 20:30 CET
0 : 2
(0:0)
Stadión:
Opel Arena, Mainz

Reportáž

1. FSV Mainz 05 - Borussia Dortmund 0:2

Dortmund ustál tlak a v prvním zápase pod trenérem Stögerem zvítězil. Mainz nebyl v zápase bez šance a Dortmund může být za výsledek zápasu rád. Výhra na hřišti soupeře posunula hosty na čtvrté místo tabulky, které by Borussii zajistilo vytouženou účast v základních skupinách Ligy mistrů.

Výsledek sice hovoří jasně pro Dortmund, do první velké šance se však dostali domácí. K jednomu z hráčů Mainzu se dostal na hranici vápna odražený míč, který po střele zamířil přímo na břevno Bürkiho brány. Kdyby šla střela o dvacet centimetrů níže, byl by Bürki bezmocný. I druhá šance zápasu byla v režii domácích. Brosinski dobře navedl míč do vápna, odkud jeho spoluhráč Serdak mířil pouze nad. Ve 41. minutě se do první šance dostali také hosté. Aubameyang se sám zjevil před brankářem Zentnerem, ale situaci uspěchal a jeho střela ani nezamířila mezi tyče. V úplném závěru prvního poločasu se domácí dožadovali penalty, ale jejich hráč spadl ve vápně na vkus sudího Branda až příliš ochotně a hrálo se tedy dál.

Do druhého poločasu již za Mainz nenastoupil Gbamin, kterého vystřídal Alexander Hack. Hned v 51. minutě mohl jít Dortmund do vedení. Marcel Schmelzer přihrál zleva na Christiana Pulisice, který zamířil těsně vedle Zentnerovy brány. O necelých pět minut později se již stav utkání měnil. Kagawa centroval do malého vápna, odkud Toprak hlavičkoval pouze na tyč, od tyče se však míč odrazil k Sokratisovi, který tvrdou ránou rozvlnil síť Mainzu. Dortmund tak vedl 1:0 a slavil první branku pod novým trenérem. V 70. minutě mohl Mainz po Brosinskiho přihrávce na Maxima srovnat, ale Maxim v klíčové chvíli selhal. V 79. minutě se po kombinaci Kagawy s Jarmolenkem do velké šance dostala Borussie, finální ránu Kagawy však Zentner vykopl. V 89. minutě veškeré naděje domácích na body s věhlasnějším soupeřem pohasly. Bürki rychlou rozehrávkou poslal do dobré šance Aubaymeyanga, který dobře nahrál na Kagawu a ten už neměl problém míč usměrnit k levé tyči.

Dortmund tedy v prvním zápase pod rakouským trenérem Stögerem zvítězil a vrací se do nejlepší čtyřky bundesligy. Mainz si naopak může po dobrém výkonu vyčítat neproměňování šancí a po třetí prohře ze čtyř zápasů se krčí na patnáctém místě, pouhý jeden bod od Hamburku.

Příště se Mainz představí již tuto v sobotu v hratelných Brémách. Dortmund čeká ve stejný den domácí zápas s Hoffenheimem. Všichni v klubu již ale žijí zápasem, který jejich hráči sehrají příští středu, kdy se v rámci německého poháru utkají s nenáviděným Bayernem.

Autor: Lukáš Hrneček / kicker.de

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele