12. kolo
18.11.2017 15:30 CET
1 : 0
(1:0)
Stadión:
Opel Arena, Mainz

Reportáž

1. FSV Mainz 05 - 1. FC Köln 1:0

Mainz dokázal v deseti lidech udržet jednogólový náskok nad Kölnem. Köln tak prokletí stále neprolomil a se dvěma body se krčí na posledním místě.

Zápas byl pro oba soupeře velmi důležitý. Mainz se potřeboval co nejvíce vzdálit sestupovému pásmu a Köln se snažil zabojovat o poslední naději, protože pokud se neprobudí, budou se muset fanoušci smířit se sestupem.

První velká šance přišla po zhruba půlhodině hry, kdy se domácí Maxim trefil po centru Brosinskiho pouze vedle levé tyče. V 19. minutě se do dobré příležitosti mohl dostat Köln, ale Guirassy místo střely volil nesmyslnou přihrávku na Joviče a z akce tak nakonec nic nebylo. Ve 28. minutě vyslal Brosinski další výborný centr do vápna Kölnu, ale Latza hlavičkoval vedle.

Ve 36. minutě mohl jít do vedení Köln, neboť Zoller obral v klíčový moment jednoho z domácích obránců o míč a nahrál Guirassymu, který si se situací poradit nedokázal a do brány se netrefil. Ve 42. minutě byl domácí de Blasis postrčen Rauschem v pokutovém území Kölne a rozhodčí Felix Brych nekompromisně nařídil penaltu. Pokutový kop neomylně proměnil Daniel Brosinski a do kabin se šlo za stavu 1:0 pro Mainz. V prvním poločase jsme byli svědky atraktivního fotbalu, kde si obě strany vybudovaly hned několik šancí.

V 58. minutě mohl Mainz vést 2:0, neboť brankář Kölnu Horn podcenil Öztunaliho centr a z brány příliš vyběhl. Donati si ale s míčem od Öztunaliho neporadil a Horn si mohl oddychnout. V 69. minutě se k největší šanci zápasu dostali hosté. Osaka po krátké výměně míče s Guirassym vystřelil z hranice pokutového území a nechybělo mnoho, aby míč dopravil až do sítě brnakáře Zentnera.

V 71. minutě došlo k dalšímu klíčovému okamžiku zápasu, neboť domácí Donati se ohnal po Bittencourtovi a rozhodčí Brych mu udělil červenou kartu. Köln proti deseti ucítil šanci na body a začal hrát ofenzivněji. To se mu málem vymstilo v 82. minutě, kdy mířili tři osamocení útočníci Mainzu na bránu Kölnu a hosty pak znovu podržel brankář Horn. V úplném závěru zápasu se do obrovské šance dostal Jojič, kterému přímo na nohu nahrál brankář domácích Zentner. Jojič ale mířil těsně vedle levé tyče a "Die Geißböcke" si tak připisují další prohru.

Mainzu výhra hodně pomohla, protože se posunul od sestupového pásma a s patnácti body se nachází na dvanácté pozici před Hamburkem nebo Herthou Berlín. Köln je naopak stále ne chvostu bundesligové tabulky a se dvěma body ztrácí osm bodů na patnáctý Hamburk.

Köln se příště představí již ve čtvrtek, v domácím utkání Evropské ligy proti Arsenalu. Mainz čeká příští sobotu utkání na hřišti jihoněmeckého Freiburgu.

Autor: Lukáš Hrneček / kicker.de

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele