11. kolo
19.11.2016 15:30 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

VfL Wolfsburg - Schalke 04 0:1

Zápas dvou týmů, jejichž momentální postavení v tabulce rozhodně neodpovídá cílům, jenž si oba ambiciózní a bohaté německé kluby před sezonou určily, nabídla Volkswagen Arena ve Wolfsburgu. Domácí tu hostili Schalke, jenž do sezony vstoupilo příšernou sérií pěti porážek v řadě, což málem stálo židli nového kouče Weinzierla, avšak už sbírá body a v Evropské lize dokonce suverénně míří za postupem.

Zápas jako takový, který měl být upoutávkou na večerní šlágr v Signal Iduna Parku, kde se v rámci nejžhavějšího bundesligového zápasu současnosti potkaly celky BVB a Bayernu, však příliš atraktivního fotbalu bohužel nenabídl. Šancí bylo k vidění poskrovnu a za zmínku tak jen stojí snad jen pikantní situace z šedesáté druhé minuty, kdy se v šestnáctce domácích dostali do křížku Luiz Gustavo a Höwedes a kapitán Schalke se po údajném faulu brazilského středopolaře dožadoval odpískání penalty. Rozhodčí mu však za pravdu nedal, střet posoudil jako nepenaltový a ve hře se pokračovalo.

Schalke se nakonec však přece jen gólu dočkali, a to v osmdesáté druhé minutě. Prosadil se Leon Goretzka, jenž poslal efektně míč do sítě za Benagliova záda po přesném pasu, jenž mu poslal Sead Kolašinac.

Tým Markuse Wenzierla tak pokračuje v dobrých výkonech a ještě před pár týdny beznadějně poslední Schalke je už jedenácté. Ambice Königsblauen však míří pochopitelně výše a uvidíme, zda se mu podaří vybojovat vysněné evropské poháry, bez kterých si fanoušci v Gelsenkirchenu neumějí sezonu představit.

Autor: Jan Pikous / onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele