29. kolo
15.04.2017 15:30 CET
3 : 0
(1:0)

Reportáž

VfL Wolfsburg - FC Ingolstadt 04 3:0

Jeden z klíčových soubojů o záchranu zvládl daleko lépe Wolfsburg, který si v dubnu připsal své první vítězství, předposlednímu Ingolstadtu vsítil hned tři branky a odpoutal se od svého protivníka na rozdíl pěti bodů. Hosté naopak v tomto měsíci předvedli asi nejhorší výkon a po třech výhrách za sebou tentokráte odcházeli ze hřiště s prázdnou.

V daleko lepším rozpoložení se před utkáním nacházel klub z Bavorska, jenž si v uplynulých třech kolech znovu notně řekl o záchranu. Vlci už potřebovali tenhle úspěch jako sůl a po celých devadesát minut po něm byli hladovější. Vlastní branku si nejprve vstřelil Markus Suttner, náskok pak pojistili Yunus Malli a Mario Gómez.

První střelu na branku vyslal v 11. minutě Vieirinha, hostující brankář Nyland si však s touhle situací poradil, neboť míč doletěl prakticky přímo do jeho rukavic. O něco větší problémy měl pak o třináct minut později s Didaviho pokusem, avšak i v tomhle případě celkem bez problémů zasáhl. Na druhé straně gólman Casteels zasahoval vůči hlavičce Lezcana.

Už už se oba týmy chystaly na poločasovou přestávku, přece však ještě v nastaveném čase došlo k důležitému okamžiku. Gerhardt z levé strany nacentroval do pokutového území, kde hledal své spoluhráče, nakonec ovšem našel Suttnera, jenž nechtěně zamířil do vlastní sítě. Die Schanzer na tuhle trefu nedokázali zareagovat.

Do druhého dějství se na hrací plochu dostal Malli, jenž nahradil Didaviho, a po pár desítkách vteřin se objevil ve velmi dobré pozici po pěkné kombinaci. Nicméně prostor mezi třemi tyčemi netrefil. Gross mohl v 58. minutě vyrovnat, měl v podstatě největší možnost Ingolstadtu ve druhé půli, avšak Casteels zasáhl včas.

Byl to přitom důležitý zákrok, protože Wolfsburg měl následně příležitost navýšit vedení, kterou nepohrdl. V 68. minutě Arnold od brankové čáry přihrál míč do pokutového území, odkud Malli snadno prostřelil Nylanda. Deset minut před koncem bylo definitivně rozhodnuto, po centru Gerhardta zleva zacílil přesně z blízkosti Gómez.

Autor: Patrik Sandev / kicker.de

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele