33. kolo
13.05.2017 15:30 CET
1 : 1
(0:1)

Reportáž

VfL Wolfsburg - Borussia Mönchengladbach 1:1

To, že Wolfsburg remizoval s Borussií Mönchengladbach, znamená dvě věci. Jednak, že Hříbata mají stále ještě teoretickou šanci na evropské poháry (za předpokladu, že za týden porazí Darmstadt, a že Borussia Dortmund přehraje ve finále DFB-Pokalu Eintracht Frankfurt). A druhak, že Vlci svedou přímý souboj s Hamburkem o to, kdo se vyhne ošidné baráži.

Jako první to zkoušel z hranice pokutového území Lars Stindl, ale těsně minul. Následnou rozehrávku vystihnul znovu Stindl. Koen Casteels byl poměrně daleko z brány, nicméně protože hostující kapitán poněkud zaváhal, byla z toho jenom tyčka. Hofmannovu dorážku pak zázračně vytěsnil pryč Josuha Guilavogui, čímž napravil své předchozí rozehrávkové zaváhání.

Ve 24. minutě došlo k závaru v šestnáctce domácích, který zakončil Christoph Kramer centrem přímo před bránu na Jannika Vestergaarda, pro nějž nebyl problém dopravit hlavou balon do sítě - 0:1. V závěru poločasu ještě trochu zazlobil Mario Gómez, nicméně svůj šestnáctý gól v sezoně si nechal až na 58. minutu.

Do té doby nevytěžil Traorého práce nic André Hahn, a pak se ve výtečné pozici poněkud ukopnul Jonas Hofmann. Jak tedy (bývalý) německý reprezentant skóroval? Nejprve to vypadalo, že Daniel Didavi zazdil dlouhou přihrávkou napříč celým pokutovým územím celou akci, nicméně balonu se chopil Riechedly Bazoer, poslal ho zpět na Gómeze, který předvedl ukázkové zpracování, čímž naprosto vyšachoval ze hry bránícího hráče a ocitnul se tváří v tvář Yannu Sommerovi. A co udělal? Nedal mu šanci - 1:1.

V 68. minutě hlavičkoval Josuha Guilavogui a v 79. minutě byl rozhodčí Christian Dingert nucen zápas kvůli silnému déšť skoro na třicet minut přerušit. V dohrávaném čase už se toho mnoho pozoruhodného ve Volkswagen-Areně nestalo. Jak uvedeno, o mnohém rozhodne až poslední bundesligové kolo.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele