24. kolo
12.03.2017 15:30 CET
3 : 0
(3:0)

Reportáž

Schalke 04 - FC Augsburg 3:0

Do Veltins Areny za Schalke, kterému se v domácí lize příliš nedaří, zavítal v neděli odpoledne Augsburg, jenž má naopak po Manuelem Baumem velmi slušnou formu.

Začátek utkání se však výborně povedl Königsblauen. Už ve třetí minutě rozehrál Johannes Geis rohový kop do vápna a na zadní tyči míč do sítě pohodlně doklepl Guido Burgstaller - zimní posila z druholigového Norimberku si tak připsal další přesný zásah v nejvyšší německé soutěži.

Stejný hráč se prosadil v utkání i podruhé. Psala se dvacátá devátá minuta po výtečné individuální akci Choupo-Motinga, jenž Burgstallerovi předložil v šestnáctce míč na stříbrném podnose a Schalke šlo už do dvougólového vedení.

O dvě minuty později mohl Augsburg snížit, rozhodčí totiž v jeho prospěch odpískal pokutový kop. Po Höwedesově faulu se k penaltě postavil kapitán FCA Paul Verhaegh, avšak vynikl proti němu Ralph Fährmann.

O tři minuty později se naopak míč zatřepetal v síti na druhé straně. Sead Kolašinac poslal výtečný centr do vápna na Daniela Caliguiriho a posila z Wolfsburgu třetí brankou rozhodla o vítězství Schalke.

Ve čtyřicáté minutě mohl alespoň snížit z dobře rozehraného přímého kopu Stafylidis, avšak Fährmann střelu levého beka hostí vytáhl na roh.

Druhý poločas už žádné branky ani na jedné straně nenabídl. Schalke tak porazilo FCA 3:0 a kouč Königsblauen Markus Weinzierl zaznamenal proti svému bývalému celku výhru, jež Schalke zajistila důležité tři body.

Autor: Jan Pikous / onlajny.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

V přímém souboji sousedů výjde líp Schalke..... 3:0

Reagovat
LidoOP

0:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele