26. kolo
01.04.2017 15:30 CET
2 : 5
(0:2)

Reportáž

SC Freiburg - Werder Brémy 2:5

Celkem sedm branek viděli diváci na Mage Solar Stadionu ve Freiburgu. Ke škodě domácích se z výhry radoval Werder. I díky tomu, že si Thomas Delaney připsal hattrick.

První šanci utkání si v 10. minutě připsal na konto Vincenzo Grifo a Felix Wiedwald možná přitutil k zamyšlení nad tím, že fotbal a plážový volejbal k sobě možná mají blíže, než by si kdekdo mohl myslet. Následující nebezpečná akce se odehrála ve 21. minutě a k radosti příznivců celku z Brém byla gólová.

Míč se tehdy dostal k Maxi Krusemu, jenž stál ještě před pokutovým územím, ale to mu vůbec nepřekáželo k tomu, aby svou střelu parádně zakroutil na zadní tyč - 0:1. Následující minuty mnoho pozoruhodného nepřinesly. Teprve úplný závěr první půle stál za to, i když pro domácí znamenal další komplikaci v cestě za bodovým ziskem.

Santiago García dostal dlouhý balon na levé křídlo, odkud včasně poslal přízemní centr do vápna, kde si Delaney našel ideální pozici pro zakončení a zacílil přesně k bližší tyči, mimo dosah Alexandera Schwolowa - 0:2. No, a jak precizně Brémští jednu půli uzavřeli, tak tu druhou začali. Už ve druhé minutě druhého dějství vedli 3:0.

Jak to? Inu tak, že Max Kruse posadil centr milimetrově přesně na hlavu Delaneyho, a pak už jenom všichni sledovali, kterak míč takovým lehkým obloučkem přechází brankovou čáru. V 54. minutě mohl další hřebíček zatlouci Fin Bartels, jenomže v situaci jeden na jednoho nastřelil pouze brankáře Freiburgu.

V 64. minutě došlo v šestnáctce týmu Alexandera Nouriho k souboji Maximiliana Philippa a Santiaga Garcíi, který rozhodčí Wolfgang Stark posoudil ve prospěch Streichovy družiny. Exekuce se ujal Nils Petersen a nechal zavzpomínat na finále loňských olympijských her v Rio de Janeiru. Nicméně tentokrát mohl po zásahu brankáře dorážet, takže snížil na 1:3.

Freiburg vycítil šanci, ale zároveň vzadu otevíral okénka. Jedno takové se objevilo i v 71. minutě. Balon se dostal k Delaneymu, který chtěl vystřelit. Pokus mu však vůbec nesednul, ale paradoxně se z něj stala vynikající přihrávka na Bartelse, který stál přibližně na penaltovém puntíku, když zvolil to jediné možné řešení - šikovnou patičku, která zapadla až do sítě - 1:4.

Poté Philipp vybídnul Vincenza Grifa, který se z nějakých dvaceti metrů trefil přesně k tyči - 2:4. Nicméně poslední slovo měli znovu hosté. V 86. minutě zahrával Florian Kainz z pravé strany přímý kop. A rozehrál ho tak, že centr doputoval až na zadní tyč, kde číhal Thomas Delaney a hlavou zamířil nechytatelně do protipohybu gólmana Schwolowa - 2:5. Brémy teď na Freiburg ztrácejí už jen tři body.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele