22. kolo
25.02.2017 15:30 CET
0 : 3
(0:1)

Reportáž

SC Freiburg - Borussia Dortmund 0:3

Dortmund dokázal zvítězit na půdě Freiburgu a i po tomto kole udrží třetí místo před dotírajícím Hoffenheimem. Hosté byli lepším týmem a tři body putují do Porúří naprosto po zásluze. Dvakrát se trefil gabonský útočník Pierre-Emerick Aubameyang.

Borussia letos na soupeřových trávnících zrovna neoslňuje, ale ve Freiburgu se jí dařilo náramně. Stačilo jí pouhých třináct minut, aby vsítila vedoucí branku a dostala se do potřebné herní pohody. Sokratis neodolal milimetrově přesnému Guerreirovu centru a Schwolow neměl nárok. O pár minut později se ocitl v dobré pozici Weigl, ale prozatím se další změna skóre neudála.

Hosté každopádně ovládali hru a dostali Freiburg pod velký tlak. Po půlhodině hry netrefil prázdnou branku Guerreiro. Kolotoč jménem Borussia Dortmund se zastavil až s poločasovým hvizdem sudího Sieberta.

Jednobrankový náskok nedával Dortmundu zas tolik klidu, a tak to Tuchelovi svěřenci v 55. minutě změnili. Reus si pohrál s obráncem domácích, uvolnil se a předložil jasný gól na kopačku Aubameyangovi. Gabonský útočník pochopitelně skóroval. Freiburg se dostal ke slovu až po hodině hry za toliko nepohodlného stavu. Střídající Niederlechner prováhal vhodný okamžik a z nadějné situace nakonec nic nezbylo.

Pro domácí určitě velká škoda, protože kontaktní brankou by se dostali zpět do zápasu. Místo snížení ale přišel trest v podobě třetí branky a o všem bylo rozhodnuto. Krásnou akci v podání Dembelého, Durma a Aubameyanga zakončil posledně jmenovaný gabonský snajpr. Dortmund si utkání v závěru nekomplikoval a výsledek už udržel.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele