28. kolo
08.04.2017 15:30 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

RB Lipsko - Bayer Leverkusen 1:0

RB Lipsko díky gólu z poslední minuty porazilo Leverkusen. V té době přitom svěřenci Ralpha Hasenhüttla už hráli o deseti. Pro die Werkself tedy bude tento výsledek dvojnásob frustrující.

Die Roten Bullen v této sezoně už jedenáctkrát využili výhody domácího prostředí a do svého soupeře se od začátku naplno pustili i tentokrát. V úvodní desetiminutovce to dvakrát zkoušeli Marcel Sabitzer a Timo Werner. Převaha byla nadále na té jedné straně, nicméně další výrazný pokus přišel na pořad odpoledne až ve 28. minutě. Tehdy se zajímavou střelou prezentoval Emil Forsberg. Bohužel těsně minul.

Nedlouho poté se hosté dožadovali odpískání penalty, protože situace, v níž měli prsty Stefan Ilsanker a Julian Brandt, vypadala hodně podezřele. Pokračovalo se ale ve hře. A jelikož v závěru úvodní pětačtyřicetiminutovky dvakrát minul Karim Bellarabi, znamenalo to, že Péter Gulácsi si do poločasového hvizdu nesáhnul na balon.

Druhou půli zahájil svým neúspěšným pokusem Kai Havertz. Hned z protiútoku těsně minul Werner. Maďarský gólman ve službách RB se musel mít pořádně na pozoru v 67. minutě, kdy nebezpečně na bližší tyč pálil vystřídavší Leon Bailey. Bezprostředně poté se Lipsko hnalo do rychlého protiútoku, jenomže Werner v koncovce selhal.

Závěr zápasu byl poměrně hektičtější. Nejprve Will Orban odstrčil za hranicí pravidel pronikajícího Kevina Vollanda, takže vyfasoval druhou žlutou kartu. Ve třetí minutě nastaveného času se pak míč od Sabitzera dostal za obranu, kde si pro něj doběhnul Forsberg, aby z levé strany poslal balon napříč pokutovým územím na zadní tyč, kam doběhnul Yussuf Poulsen a zblízka ve skluzu skóroval, přičemž spolupracoval právě s brankovou konstrukcí - 1:0. RB Lipsko tedy navýšilo díky zaváhání soupeřů svůj náskok na druhé příčce.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

4:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele