8. kolo
22.10.2016 15:30 CET
2 : 1
(1:0)

Reportáž

Hertha BSC - 1. FC Köln 2:1

Hertha zvládla prestižní duel s Kölnem a je jasné, že po osmém bundesligovém kole bude nejhůře třetí. Předstihnout ji může už jenom RB Lipsko, pokud si zítra poradí s Werderem Brémy.

V úvodu zápasu byl dvakrát hodně vidět Vedad Ibišević. Nejprve v 9. minutě přinutil k výbornému zákroku Timo Horna. O čtyři minutky později už se ale postaral o první branku zápasu. I proto, že chvíli předtím nepřesně hlavičkoval jeho spoluhráč Salomon Kalou. Mitchell Weiser si poradil s Jonasem Hectorem, ačkoliv si možná pomohl rukou.

Nicméně rozhodčí nechal pokračovat ve hře, takže mohl dvaadvacetiletý záložník servírovat do vápna na Ibiševiće, který z první mířil přesně - 1:0. Také další dvě příležitosti si vytvořili hráči Staré dámy. Ani Genki Haraguchi, ani Salomon Kalou však vedení svého celku nezvýšili. Druhý poločas načal dělovkou Plattenhardt, avšak Horn svůj tým bravurně podržel.

V minutě osmapadesáté mohl vyrovnat Anthony Modeste, ale Sebastian Langkamp prokázal, že je opravdu kvalitním obráncem. Rodák z Cannes se dočkal až o sedm minut později. Po trase Hector-Rausch-Bittencourt se trochu se štěstím dostal balon před brankovou čáru, kde měl před sebou Modeste snadnou úlohu a vsítil svůj osmý gól v sezoně. Famózní bilance, která znamená průběžné vedení v tabulce střelců.

Herha evidentně s ničím takovým nepočítala a v následujících minutách byla hodně zaskočená. Střelec vyrovnávacího gólu se mohl prosadit už o čtyři minuty později. Jenže tentokrát hlavičkoval nad. Rozhodující trefu utkání si schoval Niklas Stark na čtyřiasedmdesátou minutu. Weiser skvěle rozehrál přímý kop na osamoceného Juliana Schiebera, který vrátil zpět před bránu do malého čtverce, kde číhali hned čtyři (!) svěřenci Pála Dárdaie - 2:1.

Hosté si v závěru zápasu dokázali vytvořit ještě tři vynikající příležitost. V první selhal Simon Zoller, pak vyrážel Jarstein Risseho centr z pravé strany do tyče. A Rudnevsova trefa nemohla být uznána, protože si předtím počínal v souboji s Plattenhardtem nedovoleně. Berlíňané tedy slaví pátou výhru, kdežto Köln poprvé prohrál.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele