21. kolo
18.02.2017 15:30 CET
0 : 2
(0:1)

Reportáž

Eintracht Frankfurt - FC Ingolstadt 04 0:2

Eintracht Frankfurt se propadnul o dvě příčky, protože nestačil na Ingolstadt. První domácí porážka může hodně mrzet. Na druhou stranu die Schanzer ukázali, že umí zabojovat a ještě nejsou na odpis.

Byl to v Commerzbank-Areně poměrně divoký zápas. Už ve 3. minutě hlavičkoval Mathew Leckie, avšak chyběla mu razance. Na druhé straně hřiště Ante Rebić hlavou netrefil zařízení. Hosté byli nadále aktivní a prosadit se zkoušeli Lezcano a Suttner. Po přihrávce Rebiće stačilo Meierovi už jenom usměrňovat do prázdné. Jenže na balon nedosáhnul.

A když nedáte, tak dostanete. Ve 26. minutě, pouhých 120 sekund poté, prodloužil rohový kop Lezcano na Romaina Brégerieho, který stál na zadní tyči úplně sám, takže proti jeho voleji neměl Hradecky sebemenší šanci - 0:1. Ve 34 minutě se snesla na Kovaćův tým další pohroma. Nešikovně si počínající David Abraham trefil kopačkou do břicha Daria Lezcana a vyfasoval červenou.

Nutno podotknout, že v tomhle duelu nebyla poslední. Vzniklou standardní situace hasil po Grossově střele domácí brankář. V závěru úvodního dějství se ještě zranil Jesús Vallejo, takže před Orly stál hodně složitý úkol. Ve 48. minutě rozhodil Hector unikajícího Lezcana, takže Hradecky balon vyrazil. Zavánělo to penaltou.

Ta se ovšem pískala až nedlouho poté, když došlo k nedorozumění mezi Tisserandem a Martinem Hansenem, načež se jednička Ingolstadtu srazila s Rebićem. Pokutový kop zahrával Makoto Hasebe. Jeho úmysl však muž v rukavicích vystihnul a dorážka z kopačky japonského fotbalisty putovala do břevna, od něhož se odrazila kousíček před brankovou čáru. Neskutečná smůla!

Tím spíše, že v 69. minutě die Schanzer zvýšili na 2:0. Samozřejmě, že z penalty, protože Hector fauloval Leckieho. Ačkoliv opakované záběry ukázaly, že ke kontaktu došlo ještě před šestnáctkou. Smolné frankfurtské odpoledne pokračovalo, jelikož Pascal Gross spolupracoval s břevnem o poznání efektivněji i efektněji - 0:2.

V 79. minutě měli domácí ke gólu po Seferovićově hlavičce hodně blízko, ale díky včasnému úklidu v podání Marcuse Suttnera přeci daleko. Za chvíli ve středu hřiště věnoval Mathew Leckie až příliš velkou pozornost míči, takže si nevšimul, že hrozí, že kopne Bastiana Oczipu do hlavy, což se taky stalo. Druhá červená tedy byla na světě.

A dohrávalo se o stejném rozložení sil. Jenže Walpurgisův tým měl nahráno, takže by ani nevadilo, kdyby sudí Winkmann zapískal po souboji Hadergjonaje s Tawathou další "pětku". Nestalo se, a tak připsal bavorský celek nejen pátou výhru, ale také třetí čisté konto v sezoně. Příště se utká s Gladbachem a Frankfurt zajíždí k prestižnímu utkání do Berlína.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

Sázkovky zarobily .

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele