11. kolo
19.11.2016 18:30 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Borussia Dortmund - Bayern Mnichov 1:0

Bayern poprvé po více než čtyřech letech prohrál duel s největším rivalem Dortmundem a Bundesliga má po 11. kole nového lídra. Není jimž však vítěz dnešního zápasu, nýbrž nováček z Lipska. O první porážce Ancelottiho družiny v sezóně rozhodl již v úvodu utkání Pierre-Emerick Aubameyang.

Nejdůležitější moment utkání nastal již v 11. minutě. Po sérii několika odrazů se balón dostal k Lukaszi Piszczekovi, polský obránce se neunáhlil a přihrál Götzemu, někdejší hráč Bayernu se dobře uvolnil a přihrál Aubameyangovi, jenž ve skluzu lehce usměrnil míč mimo dosah Manuela Neuera. Gabonský forward potvrdil svou skvělou formu a zaznamenal svůj dvanáctý gól v sezóně.

Netrvalo to dlouho a v další velké šanci se opět po spolupráci Götzeho s Aubameyangem ocitl tentokrát prve jmenovaný, Neuera sice přehodil, míč ale nemířil do brány a proskotačil malým vápnem do bezpečí. O chvíli později aktivní Aubameyang odcentroval na Schürlleho, jenž se do míče opřel přímo z halfvoleje a brankář Bayernu musel být rád, že rána mířila přímo do míst, kde stál.

Bayern se poprvé osmělil ve 23. minutě, Joshua Kimmich se po pěkné akci pokoušel o zakončení z těžké pozice a jeho střelu ještě hlavou přizvedl nad Robert Lewandowski. Těsně před odchodem do kabin ještě Xabi Alonso přesným pasem oslovil Lahma, ten v pádu vrátil pod sebe Thiagovi, jenž se do zakončení položil akrobatickým způsobem, avšak prostor mezi třemi tyčemi minul.

Druhé dějství začalo obrovskou šancí Dortmundu. Pierre-Emerick Aubameyang se tentokráte ocitl sám před Neuerem po pasu od Schürlleho, jedničku německé reprezentace ale neprostřelil. Neprosadil se ani o chvíli později po centru Schmelzera či v 71. minutě, kdy na bránu uháněl naprosto sám po obrovské hrubce Xabiho Alonsa.

Bayern mnoho tutovek neměl, zajímavě centroval Lahm a těsně před Lewandowskim balón musel vyrazit pohotový Roman Bürki, v samém závěru pak Lewandowski hlavičkoval těsně vedle. Poslední minuty byly hodně rozkouskovány, k vidění bylo i pár roztržek mezi hráči. Žádný vážný incident se však nestal, stejně jako se nestalo již nic zajímavého před oběma brankami. Dortmund tak slaví tolik kýžené vítězství.

Autor: Michal Kovalčík

Komentáře (17)

Přidat komentář
smazaný uživatel

BAYERN MUNCHEN 1:3

Reagovat
Jardman

Arturo Vidal nedohrál kvalifikační zápas o postup na MS 2018 s Uruguayí (3:1), na vině přitom bylo zranění stehenního svalu, se kterým záložník mnichovského Bayernu laboroval už dříve. Zatím není jasné, jak dlouho bude 29letý středopolař mimo hru. = Alonso základ

Reagovat
arsavin

2

Reagovat
arsavin

2:1.. Omylem jsem zmáčl enter.. Jinak o výhřa Bayernu bych samozřejmě nepsal

Reagovat
smazaný uživatel

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:1 po dlouhé době opět vyhrajeme

Reagovat
smazaný uživatel

2:0 1

Reagovat
Tuxedo

Tak Vidal asi nie

Reagovat
smazaný uživatel

Ak dnes bude hrať Alonso tak ma asi jebne.

Reagovat
smazaný uživatel

doufám že ty vosičky vyseknem 1:3

Reagovat
smazaný uživatel

sestava docela gut a lavička je nabouchaná samou kvalitou tak že na dortmundu žádnej strach

Reagovat
smazaný uživatel

lipsko je vyšponovaný prachama,zatím šlape ,ale na náš velkoklub nikdo nemá ...všeho dočasu báááyéééérn

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

tak pokud chces konkurovat takove masine jako Bayern... tak proste do toho penize dat musis

na druhou stranu... Lipsko nusi byt sympaticky tim... ze ikdyz se tam nainvestovalo... tak ne do koupi nejakych hvezd... ale spis kvalitnich hracu s dobrym potencialem

Reagovat
smazaný uživatel

no a co že nehraje vidal a robben??? borusie zas nema reuse. a navíc bayern je pořád silnější!!!

Vidím to na 1:2 pro lewa fc!!

Reagovat
smazaný uživatel

Sry 2:1 pro bayern

Reagovat
checitto

3:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele