34. kolo
20.05.2017 15:30 CET
4 : 1
(1:0)

Reportáž

Bayern Mnichov - SC Freiburg 4:1

Bayern si v závěru sezony poradil naprosto v pohodě s Freiburgem, kterému nasázel hned čtyři branky! První poločas ještě takovou smršť nenabídl, ale ve druhé půli už se trefili Vidal, Ribéry a také Kimmich, který zakončil debakl hostí. Freiburg končí po drtivé porážce až na sedmém místě.

K utkání s hosty nastoupila obvyklá sestava Bayernu s hvězdami jako Vidal, Robben, Müller, Coman, Lewandowski, Boateng nebo Alonso s Lahmem. Freiburg kontroval Habererem, Höflerem, Frantzem s kapitánskou páskou, Grifem, Philippem, Niederlechnerem.

Už ve čtvrté minutě bylo jasné, kdo že bude na hřišti pánem. Hřištěm se jako uragán prohnal nizozemský rychlík Arjen Robben, který nedal obráncům před sebou šanci. Jeho tvrdá rána zapadla přesně k tyči a ani pohotový zákrok brankáře Schwolowa nestačil na udržení čistého konta - 1:0 pro domácí ekipu.

Ta samozřejmě dál pokračovala v exhibičním tempu. V desáté minutě musel trenér Carlo Ancelotti sáhnout k nouzovému střídání, protože se mu zranil Jérome Boateng. Na jeho místo nastoupil Joshua Kimmich. Nizozemský rychlík Robben to zkoušel ranou zpoza vápna, ale trefil jen prvního obránce před sebou. Vidal o chvíli později posunul míč na Lewandowského, který se pokoušel pálit z otočky, ale mířil mimo.

Po třiceti minutách se k parádní hlavičce dostal střídající mladík Kimmich, jenže jeho zakončení bravurně zlikvidoval skvělý brankář Schwolow. Pár minut před koncem první půle Lewandowski číhal na hranici šestnáctky, ale nezakončil přesně. Polského střelce našel hned zkraje druhé půle Vidal, jenže Lewandowski pálil jen do brankáře Schwolowa. Bayern byl neustále aktivnějším celkem a svému soupeři téměř nic nedovoloval.

Ze střední vzdálenosti napřáhl hostující kapitán Frantz, jenže jeho rána skončila na hranici vápna blokem obránců Bayernu. Dvacet minut před koncem Bayern pojistil svou výhru druhou branku. Robben našel osamoceného Artura Vidala, který napřáhl a poslal balon s menší tečí k tyči!

Jenže hosté neměli v úmyslu se vzdát a začali hrát. O pouhé dvě minuty později se domácí obrana nestihla vrátit, Nils Petersen dostal krásnou nahrávku ze strany a prostřelil brankáře Toma Starkeho! Najednou Freiburg dostal křídla a pochopil, že i Bayern je zranitelný.

Proti tomu se ale domácí rázně ohradili v samém závěru utkání. Když běžela první minuta nastavení, Robben předložil těžkou přihrávku spoluhráči Ribérymu, který to sice měl na dlouhou nohu, ale ve skluzu dokázal dostat míčdo sítě - 3:1 pro Bayern.

A nebylo to všechno, protože o tři minuty později domácí definitivně ukončili trápení Freiburgu. Klouzající mladík Joshua Kimmich se prosadil po dalším rychlém a perfektně zvládnutém kontru a rozhodl o vysoké výhře domácích - Bayern vyhrál 4:1.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3-0 bez problemu

Reagovat
smazaný uživatel

Tohle by mel byt pohodovej zapas. Ale zkusil bych misto Vidala poslat od zacatku Sanchese nebo Kimmicha, at se muzou trochu predvest na konci sezony

4:0... Lewa da 2 a s prehledem pro kanon

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele