4. kolo
21.09.2016 20:00 CET
3 : 0
(1:0)

Reportáž

Bayern Mnichov - Hertha BSC 3:0

Souboje dvou dosud neporažených celků nové bundesligové sezony byla mnichovská Allianz Arena. Domácí obhájci titulu získali ze tří zápasů aktuálního ročníku nejvyšší německé soutěže plný počet devíti bodů, stejně jako poněkud překvapivě berlínská Hertha. Svěřenci Pála Dárdaie o víkendu doma porazili trápící se Schalke, avšak dnes se museli obejít bez Vladimíra Daridy. Českého středopolaře vyřadilo zranění kotníku, které si způsobil právě během nedělního střetnutí, ze hry na plných šest týdnů.

Domácí Die Roten vstoupili do utkání sebevědomě, když už v druhé minutě nebezpečně v šestnáctce hlavičkoval Lewandowski, ale s jeho pokusem si Jarstein poradil. Hned vzápětí se v zajímavé akci ocitl Thomas Müller, ale jindy přesnému střelci se tentokrát rána nepovedla a vůbec branku gólmana Herthy netrefil.

Gólu se mnichovští dočkali až v sedmnácté minutě, když se dostal k balonu ve formě hrající Ribery, vymíchal Pekaríka, který po souboji o míč s křídelníkem Bayernu skončil na zemi, a následně pohotově zavěsil. Zkušený francouzský harcovník mohl přidat druhou branku o pár minut později po přihrávce od Müllera, ale tentokrát už proti Jarsteinovi úspěšný nebyl a pálil vedle.

Těsně před pauzou mohl z přímého kopu srovnat krok Mitchell Weiser, avšak jeho střela mířila těsně nad břevno branky Manuela Neuera. Naopak po návratu z kabin podruhé skórovali domácí - záložník Herthy Allan se nechal v šestnástce velmi hloupě o míč připravit Thiagem a španělský středopolař vstřelil další gól mnichovských.

Pár minut před Thiagovou trefou se poprvé v sezoně na trávník podíval Arjen Robben, a svůj první bundesligový start v nové sezoně oslavil i gólem. Ve dvaasedmdesáté minutě si ve vápně hodil typicky míč na svou levou nohu a třetí brankou do Jarsteinovy sítě uzavřel skóre zápasu.

Autor: Jan Pikous

Komentáře (10)

Přidat komentář
Rich

3-0

Reagovat
pawelFCB

Reagovat
Bastaron

4:0

Reagovat
smazaný uživatel

FCB! 4:0 Pojdme

Reagovat
smazaný uživatel

6:0

2- Lewandowaski, Robben

1 - Ribery, Muller

Reagovat
Lahvac-CZ

1:1, Hertha neprodá kůži lacino

Reagovat
smazaný uživatel

3-0 Arjen se trefí

Reagovat
Bastaron

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
pawelFCB

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele