12. kolo
26.11.2016 18:30 CET
2 : 1
(1:1)

Reportáž

Bayern Mnichov - Bayer Leverkusen 2:1

Prohrát dva soutěžní zápasy v řadě, to se v Bayernu dlouho nestalo. Po bundesligovém šlágru na hřišti Borussie Dortmund prožili mnichovští fiasko proti Rostovu v Lize mistrů a sobotní zápas v Allianz Areně proti Bayeru Leverkusen byl tedy pro svěřence Carla Ancelottiho ideální příležitostí vrátit se na vítěznou vlnu.

Do zápasu však lépe vstoupili Werkself, když mohli jít už po dvou minutách do vedení po šanci Mehmediho, kterého si přihrávkou našel Hakan Calhanoglu. Jeho střela ovšem minula levou tyč branky Manuela Neuera, který se po jednozápasové pauze znovu vrátil mezi tři tyče.

V sedmnácté minutě poslal Douglas Costa přesný balon do vápna na Joshuu Kimmicha, avšak hlavička mladého německého reprezentanta skončila na rukavicích Bernda Lena, který měl dnes možnost zlepšit veřejné mínění o své osobě po hloupém gólu, jenž inkasoval před týdnem proti RB Lipsko.

Ve třicáté minutě ovšem mladý gólman lovil poprvé v zápase míč ze své sítě. Střelu Philipa Lahma z hranice velkého vápna, ke kterému se míč dostal po zmatku v šestnáctce Leverkusenu, jenž nastal po centru Davida Alaby z levé strany, Leno pouze vyrazil před sebe přímo k připravenému Thiagu Alcantarovi. Španělský středopolař už měl snadnou práci a jednoduchou hlavičkou rozradostnil kotel domácích fanoušků.

Bayeru se však podařilo srovnat. O pět minut později si Hakan Calhanoglu vyměnil míč s Brandtem a jeho následná střela po nedůrazné defenzivě v podání trojice Lahm, Alonso, Hummels skončila v síti. Na přestávku se tedy šlo za stavu 1:1.

Deset minut po návratu z kabin svoji minelu z první půle napravil Mats Hummels. Stoper Bayernu, jenž napomohl Hakanově gólu tím, že se zapomněl v ofsajdové pasti, se po výborně zahraném rohovém kopu Kimmicha fantasticky hlavou opřel do míče a svým prvním bundesligovým gólem v této sezoně poslal mnichovský tým do vedení. To už Die Roten udrželi až do závěrečného hvizdu a slaví tak tři body z domácího prostředí.

Autor: Jan Pikous / onlajny.com

Komentáře (6)

Přidat komentář
Bastaron

3:0

Reagovat
popltak

0:0

Reagovat
popltak

Leverkusen není Rostov, proto jen remíza.

Reagovat
smazaný uživatel

ještě, že jsi to dodal. Poplácej se na ramenou

Reagovat
smazaný uživatel

Leverkusen není také moc přesvědčivý, tudíž bysme se tímhle zápasem mohli dostat z žumpy a koenčně uhrát nějaké body. 2:0

Reagovat
smazaný uživatel

5:0 Bayern se musí probudit !!!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele