11. kolo
18.11.2016 20:30 CET
2 : 3
(2:1)

Reportáž

Bayer Leverkusen - RB Lipsko 2:3

Ačkoliv páteční předehrávky v Bundeslize většinou nepřinášejí gólové hody ani příliš atraktivní zápasy, tentokrát to neplatilo. V zápase Leverkusenu s Lipskem padlo gólů hned pět a diváci viděli napínavé utkání, ve kterém došlo i na pokutový kop.

Celé to navíc začalo hodně svižně, když už po minutě hry šli k radosti domácích příznivců Werkself do vedení. Brandt našel po krásné přízemní kombinaci na levém křídle v šestnáctce Kevina Kampla a jelikož se gólman Lipska Gulácsi nestihl přemístit od druhé tyče, měl Slovinec před sebou prázdnou bránu a snadnou práci.

Vedení však Bayeru vydrželo pouhé dvě minuty. Pak dokázalo Lipsko srovnat, neboť si po Forsbergově rohovém kopu dal vlastní gól Julian Baumgartlinger. I přesto však odcházeli hráči Leverkusenu na poločasovou přestávku spokojenější, neboť se v nastaveném čase prvního dějství prosadil Julian Brandt.

Příležitost navýšit vedení měl v padesáté čtvrté minutě z pokutového kopu Hakan Calhanoglu, ale kopl penaltu mizerně a Gulácsi ji vyrazil. Naopak se o třináct minut později podařilo Lipsku srovnat, když se po trestuhodné minele Bernda Lena, který za svá záda pustil lehký míč, prosadil Emil Forsberg.

Výtečný obrat Býci dokonali v 81. minutě. To Lena překonal kapitán hostí Willi Orban, když poslal hlavou míč do domácí sítě poté, co ho k tomu krásným balonem vybídl Forsberg, a Lipsko tak bere z Leverkusenu všechny tři body. Alespoň do sobotního utkání Bayernu tak německý nováček vládne bundesligové tabulce.

Autor: Jan Pikous / onlajny.com

Komentáře (5)

Přidat komentář
arsavin

Leipzig na 1.místo ?

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

Neprohra hostu

Reagovat
johnn

1:0

Reagovat
hradec

Karma za nahránou pencli....

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele