2. kolo
11.09.2016 17:30 CET
4 : 4
(4:1)
Stadión:
Opel Arena, Mainz

Reportáž

1. FSV Mainz 05 - TSG Hoffenheim 4:4

Bundesligový program druhého kola nabídl další úchvatné utkání a každý fotbalový fanoušek, který tento duel neviděl, musí litovat. Mohuč v domácím prostředí od prvním poločase drtila Hoffenheim a do kabin šla za zdánlivě rozhodnutého stavu 4:1, po změně stran však inkasoval červenou kartu domácí Bussmann a hosté přesilovku využili a zápas dovedli alespoň do remízového konce.

Coface Arena se poprvé zaradovala již po třech minutách hry. Rohový kop rozehrával Yunus Malli, první tečované zakončení ještě výborně vyrazil Oliver Baumann, proti dorážce Pabla De Blasise už ale zasáhnout nedokázal. Argentinský ofenzivní univerzál přidal druhou trefu již ve 23. minuty, kdy se po pravém křídle prohnal Levin Öztunali, zpětnou přihrávkou našel právě De Blasise a ten navýšil skóre.

Zanedlouho to vypadalo s hosty ještě hůř, dlouhý pas Stefana Bella si zpracoval Jhon Cordoba, navedl si míč do středu hřiště a jeho střela doprostřed brány k překvapení všech skončila až za Baumannovými zády, který si svůj jubilejní dvoustý bundesligový duel jistě představoval jinak a tento gól si za rámeček rozhodně nedá.

Hoffenheimu se sice ještě do přestávky povedlo zásluhou přihrávky Kramariće a zakončení Sandra Wagnera snížit, Karnevalsverein šli však přece jenom do kabin s třígólovým náskokem. Opět v tom měl prsty De Blasis, od něhož se balón odrazil zpět k Levinu Öztunalimu a proti jeho dělovce Baumann zasáhnout nestihl.

Druhý poločas ovšem nabídl úplně jinou podívanou a tím klíčovým momentem byla patrně situace z 57. minuty, kdy unikajícího Kramariće stáhl k zemi těsně před vápnem Gaetan Bussmann a hlavní rozhodčí ho bez váhání vyloučil. Přesilovku Nagelsmannova parta využila poprvé v 71. minutě, kdy po centru Kramariće hlavičkoval nechytatelně Mark Uth, jenž přišel na hřiště místo stopera Schära již po půlhodině hry.

Vytáhlý útočník, který do Sinsheimu přišel z nizozemského Heerenveenu, chviličku nato snížil již na rozdíl jediné branky. Po Schweglerově přihrávce napřáhl z nějakých dvaceti metrů a Jonas Lossl po jeho nádherně ráně plachtil vzduchem marně.

Julianu Nagelsmannovi vyšlo i další střídání. Maďar Adam Szalai totiž na trávníku nahradil Polanskeho a sedm minut před koncem po Kramarićově akci dokázal propasírovat míč do sítě. Závěr zápasu byl ještě velice divoký, tři body mohli získat obě mužstva, nakonec se ale rozešli asi spravedlivě remízou.

Autor: Michal Kovalčík

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1X

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele