27. kolo
05.04.2017 20:00 CET
2 : 3
(0:0)
Stadión:
Opel Arena, Mainz

Reportáž

1. FSV Mainz 05 - RB Lipsko 2:3

Hráči Mohuče prodloužili svou mizernou sérii, počtvrté v řadě prohráli, na domácí vítězství čekají dokonce od 10. února. Dnes sice s Lipskem nepředvedli špatný výkon, litovat však mohou neproměněných šancí a v současné chvíli se celek z Porýní řadí k hlavním kandidátům na nejnižší příčky znamenající v lepším případě baráž o udržení.

Lipsko naopak po nepovedeném březnu opět najelo na vítěznou vlnu a díky včerejšímu zaváhání Bayernu snížilo náskok na první místo na deset bodů. Dnes přitom to však minimálně v prvním poločase vypadalo, že více za výhrou jdou domácí. Brankář RB Peter Gulácsi musel poprvé výrazně zasahovat již po sedmi minutách hry, kdy ho z přímého kopu z nějakých 35 metrů pořádně prověřil Gbamin.

V první velké šanci zápasu se o několik minut později ocitl útočník Mohuče Bojan Krkić. Na hranici šestnáctky převzal přihrávku od Córdoby, poradil si s dobíhajícím obráncem, záhy se ocitl sám před Gulácsim, maďarský brankář ale zasahovat vůbec nemusel, neboť Krkić z malého vápna trestuhodně minul.

Mnohem více vzruchu nabídla až druhá půle, kde kromě pěti branek padlo také devět žlutých a jedna červená karta. Ve 48. minutě se poprvé prosadili hosté. Přetažený centr z pravé strany vrátil zpět před branku patičkou Emil Forsberg a nehlídaný Marcel Sabitzer míč nekompromisně hlavou uklidil do sítě.

Druhá branka přišla záhy, což udělalo domácím velkou čáru přes rozpočet. Na Forsbergův centr od rohového praporku si na přední tyči naskočil Timo Werner a brankář Lössl musel tahat míč ze sítě v krátkém čase již podruhé.

Mohuči se však povedlo záhy dostat zpět do zápasu. Pravého obránce Donatiho totiž v šestnáctce nešikovně poslal k zemi Diego Demme a hlavní rozhodčí odpískal pokutový kop, z něhož bezpečně snížil Jairo Samperio. Vyrovnat pak mohl čtvrthodiny před koncem Muto, prudkou hlavičku ovšem zastavila pravá tyč.

Snahy domácích o vyrovnání ale poté překazil Naby Keïta, který předvedl parádní individuální akci, narazil si s Poulsenem a zblízka nedal Lösslovi nárok zasáhnout. Minutu před koncem pak podtrhl zmar Mohuče záložník Gbamin, který za svůj nebezpečný zákrok na Khediru obdržel po právu červenou kartu.

Gbamina tento zkrat mohl mrzet, neboť Mohuče se povedlo ještě v nastaveném čase zásluhou Muta snížit na rozdíl jediné branky, na vyrovnání se už však v oslabení nezmohli.

Autor: Michal Kovalčík

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
HunterRomario

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele