20. kolo
10.02.2017 20:30 CET
2 : 0
(1:0)
Stadión:
Opel Arena, Mainz

Reportáž

1. FSV Mainz 05 - FC Augsburg 2:0

Souboj třináctého celku tabulky s desátým přinesla pravidelná páteční předehrávka dalšího bundesligového víkendu. Mohuč doma v Opel Areně přivítala Augsburg, jenž před týdnem senzačně dotáhl do vítězného konce napínavé utkání s Werderem Brémy.

A lépe vstoupili hosté i do utkání dnešního. Ve dvacáté osmé minutě měl první výraznější šanci utkání na své kopačce Daniel Baier - záložník Augsburgu střílel před vápnem a jeho tečovaná rána nadělala domácímu gólmanu Jonasi Lösslovi poměrně velké problémy, gól z toho však nebyl.

O tři minuty později se ovšem k radosti mohučského kotle a velké většiny stadionu prosadili hráči FSV. Brejkovou situaci Mohuče v gólovou přihrávku přetavil Jhon Cordóba, jenž hlavou posunul míč do vápna, kam si pro něj došel Levin Öztunali. Ten si balon nechal spadnout na zem a pak hlavičkou tváří v tvář Hitzovi vstřelil první branku zápasu.

V padesáté deváté minutě dostali domácí možnost zvýšit svůj náskok prostřednictvím pokutového kopu. Gólman hostí Hitz totiž v šestnáctce poslal k zemi Cordóbu a kromě žluté karty pro strážce augsburského brankoviště sudí ukázal též na penaltovou značku. K exekuci desítky se postavil Jairo Samperio a přízemní střelou doprostřed branky vstřelil druhý gól Mohuče.

Další zajímavé momenty už první utkání dvacátého bundesligového víkendu nepřineslo, a Mohuč tak získává z utkání proti Augsburgu tři body - gólman Jonas Lössl, jenž je letos jedničkou po odchodu Lorise Kariuse do Liverpoolu, navíc udržel čisté konto.

Autor: Jan Pikous / onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele