13. kolo
21.11.2015 15:30 CET
6 : 0
(2:0)

Reportáž

VfL Wolfsburg - Werder Brémy 6:0

Jestli si brémští mysleli, že by na půdě Wolfsburgu snad mohli uhrát solidní výsledek, jejich naděje vzaly za své už po prvním poločase, po němž Vlci vedli 2:0. Po změně stran naložili rozloženému soupeři na cestu ještě další čtyři góly a stáhli tak náskok Borussie Dortmund na druhé příčce na pět bodů..

Skóre sice po deseti minutách hry otevřel vlastním gólem Galvez, pak už se ale trefovali pouze Vlci - Maxi Krusemu se to povedlo hned dvakrát (44' a 87'), doplnili ho Josuha Guilavogui, Bas Dost a také Vieirinha. Ten mimochodem podal celkově výborný výkon a server Bundesliga.com jej vyhlásil hráčem zápasu. "Vieirinha neskóruje často," uvedl, "ve skutečnosti drží průměr jedné branky na celou sezonu. To ale není důvod, proč jej kouč Dieter Hecking staví. Disponuje totiž úžasnou energií, chytrostí a schopností vysílat do vápna jeden přesný centr za druhým. Pro soupeře představuje hotovou noční můru. V tuto chvíli se řadí mezi nejlepší levé beky celé ligy."

Vlci potřebovali zvednout rukavici, kterou jim páteční porážkou hodil Dortmund, aby s Tuchelovým týmem udrželi kontakt před klíčovým vzájemným střetnutím, které je na programu za dva týdny. Werder si ani neškrtl. Potvrdilo se tak, že Heckingův tým je doma takřka neporazitelný - naposledy tu všechny body urval mocný Bayern v březnu 2014, od té doby VfL před vlastními fanoušky nepadlo devětadvacetkrát (!) v řadě.

Brzy začalo být naprosto jasné, že tato impozantní série dnes neskončí. Od prvních okamžiků Vlci drželi míč, kombinovali na polovině soupeře a netrvalo dlouho, než se jim podařilo otevřít skóre. Ještě předtím Vieirinha otestoval pozornost gólmana Felixe Wiedwalda, takže když si Galvez smolně srazil do sítě pas Christiana Träsche, šlo o zasloužené vedení (jakkoliv šťastné). Gustavo následně hlavou nastřelil břevno a ještě před změnou stran zvýšil na 2:0 rozjetý Kruse, který zakončoval dokonalý Vieirinhův přímý kop.

Po změně stran už šlo prakticky pouze o to, kolik branek naprosto suverénní Vlci ještě přidají. Nakonec to byly čtyři. Schäferův chytrý pokus i Danteho následnou hlavičku sice ještě zlikvidoval snaživý Wiedwald, poté však už začal lovit míče ze sítě. Třetí gól za jeho záda přidal hrdina Vieirinha, jemuž tentokrát z levého křídla parádně přihrával Schäfer; na 4:0 zvýšil střídající Guilavogui, další branky ještě přidali kanonýři Dost a Kruse, pro nějž šlo o druhou trefu v zápase. Všechny tyto góly byly důsledkem krásně sehraných týmových akcí, žádné "šmudly". Je vidět, že Vlci ve třetině sezony nabírají skutečně inspirativní formu.

Autor: Dominik Zezula / bundesliga.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3.1

1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele