7. kolo
26.09.2015 15:30 CET
1 : 1
(1:0)

Reportáž

VfL Wolfsburg - Hannover 96 1:1

Žádný z domácích bundesligových celků nedokázal v sobotních zápasech 7. kola letošní sezony zvítězit. Nejblíže ke třem bodům měli borci Wolfsburgu, nicméně jejich střet s Hannoverem nakonec skončil remízou.

Na první větší příležitost čekala Volkswagen-Arena nějakých patnáct minut. Pak se po Kruseho voleji z nějakých jedenácti metrů vyznamenal Ron-Robert Zieler. O deset minut později prostrčil míč Kiyotake na Sobiecha a Benaglio s Naldem měli co dělat, aby z toho nebyl pořádný průšvih. Ten se krátce před pauzou objevil na druhé straně hřiště.

Caligiuri centroval do vápna, kde hlavou přesně usměrnil míč Bas Dost a připsal si pátou trefu v této sezoně - 1:0. Druhý poločas začali lépe hosté. A kdo ví, jak by to dopadlo, kdyby bývala střela Kiyotakeho nebyla zblokována. Japonský fotbalista se tak dočkal až o čtyři minuty později, konkrétněji v době, kdy do vypršení hodiny hry zbývalo něco přes 180 sekund.

Zaběhnul si do vápna, kam mu poslal balon Schmiedebach. Zpracoval si jej na hrudi a hned z první (zhruba z osmi metrů) prostřelil Diega Benaglia - 1:1. Pak přišly momenty Zielerovy. Do branky nepustil ani ránu Ricarda Rodrígueze, ani velkou šanci Caligiuriho po přihrávce Maximiliana Arnolda. Wolfsburg nadále útočil, jenže nejvyloženější šanci si až v samotném závěru připsal právě Arnold.

Balon však o centimetry mířil vedle, takže by se loňský vicemistr mohl po sedmi kolech propadnout až na páté místo. Před dalším zápasem s Borussií Mönchengladbach ještě svěřenci Dietera Heckinga pocestují do Manchesteru, kde je v rámci Ligy mistrů přivítají tamní United. Hannover samozřejmě evropské poháry neřeší, takže se těší na Werder Brémy.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele