19. kolo
31.01.2016 15:30 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

VfL Wolfsburg - 1. FC Köln 1:1

Trápení Wolfsburgu pokračuje. Obhájci stříbrných medailí dnes pošesté v řadě v Bundeslize nevyhráli, když před vlastními fanoušky pouze remizovali 1:1 s Kolínem. Jejich šance na průnik mezi elitní čtyřku tak dostaly další ránu; v současnosti Vlci ztrácí na druhý Dortmund už propastných 17 bodů, na čtvrtý Leverkusen čtyři.

Zatímco Kozlové čtvrtou venkovní neprohrou v řadě potvrdili solidní formu, pro domácí byl dnešní zápas synonymem frustrace. Julian Draxler se snažil, seč mohl - prakticky všechny útoky Vlků šly přes něj, v prvním poločase dokonce favorit nedokázal ani vystřelit na bránu bez jeho pomoci. Mladý křídelník také v 67. minutě ukázal skvělou orientaci ve vápně a vstřelil úvodní branku zápasu, o pouhých osm minut později však na konečných 1:1 vyrovnával Anthony Modeste.

Kolínští zahájili utkání ve velkém stylu a svého soupeře dokázali zatlačit, přesto to však byl Wolfsburg, kdo představoval větší nebezpečí; zejména díky skvělému Draxlerovi. Hostující gólman Timo Horn musel vytáhnout geniální reflexivní zákrok proti ráně Kruseho, než sám muž zápasu zpoza vápna zakroutil technickou ránu těsně nad břevno. Navrátilec Luiz Gustavo poté ze slušné vzdálenosti vyprášil Hornovy rukavice, a v dobré šanci neuspěl ani André Schürrle.

Po změně stran se oba celky hnaly do útoku ve snaze otevřít skóre. Modeste donutil Diega Benaglia k dobrému zákroku, na druhé straně agilní Gustavo střílel po Jungově přízemním pasu do tyče. První gól nakonec vstřelil Draxler po šikovné přihrávce Vieirinhy. Kozlové se ale nevzdali a čtvrt hodiny před koncem vydolovali zasloužený bod - Leonardo Bittencourt našel francouzského útočníka, který z patnácti metrů ostře vypálil a připsal si svůj devátý gól probíhající sezony.

Autor: Dominik Zezula / bundesliga.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:2 1

Snad už

Reagovat
smazaný uživatel

Sázkovky naši jedničku pochopitelně nevyjímaje mají lehce připosraný kurz na 2-5,15. Že by se báli Kolína, že muže klidně pokračovat v kurvení tiketu?

Reagovat
smazaný uživatel

Chybí mě tam pár čárek - omlouvám se.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele