31. kolo
23.04.2016 15:30 CET
0 : 3
(0:2)

Reportáž

VfB Stuttgart - Borussia Dortmund 0:3

Bayern ještě titul slavit nemůže. Svůj zápas v Berlíně sice zvládl, Borussia Dortmund si ale po výhře 3:0 ve Stuttgartu stále ještě udržela teoretickou naději. Naopak domácí si v boji o záchranu vůbec nepomohli. Mladík Christian Pulisic opět skóroval; prosadil se na sklonku první půle, kdy zvyšoval na 2:0 po úvodní trefě Shinjiho Kagawy (31'). Skóre uzavřel Henrik Mchitarjan (57').

Stále platí, že Dortmund potřebuje k ukořistění mistrovského titulu totální mnichovský kolaps v závěrečných třech kolech; svěřenci Thomase Tuchela však byli od začátku odhodlaní ukázat, že ještě nejsou ze hry venku. Borussia od úvodních minut suverénně kontrolovala hru a do vedení mohla jít už po osmi minutách, Marco Reus ale v dobré šanci pálil mimo. Zasloužený průlom přišel až po půlhodině hry, kdy Mchitarjan připravil úvodní trefu pro nikým nehlídaného Shinjiho Kagawu.

Stuttgart má letos velké problémy v obraně, což se potvrdilo i dnes - a tentokrát své spoluhráče příliš nepodpořil ani gólman Przemyslaw Tytoń. Agilní Mchitarjan vypálil ve 45. minutě a polský strážce dokázal míč pouze vyrazit, čehož promptně využil číhající Pulisic. Pro mladého Američana šlo o druhý gól v řadě; zároveň se stal nejmladším hráčem bundesligové historie se dvěma kariérními trefami na kontě. Je mu přesně 17 let, sedm měsíců a pět dní.

Dortmund měl až do konce nad zápasem absolutní kontrolu a jedinou otázkou tak byla výše konečného skóre. To se nakonec zastavilo na 3:0 poté, co Tytoń neuhlídal hlavičku Adriána Ramose; míč se odrazil k Mchitarjanovi, který korunoval své brilantní představení jednoduchou dorážkou z bezprostřední blízkosti. Šestinásobný nejlepší fotbalista Arménie má letos na kontě už 24 "kanadských" bodů a nadále platí, že jakmile vstřelí gól, Borussia neprohrává.

Hostující gólman Roman Bürki se poprvé zapotil až za rozhodnutého stavu v 73. minutě; střelu Georga Niedermeiera ale bez problémů zkrotil. Další šance už si svěřenci Jürgena Kramného nevypracovali a od sestupové zóny je dělí pouze dva body. Následující zápas proti šestnáctým Brémám tak bude pro oba týmy extrémně důležitý.

Autor: Dominik Zezula / bundesliga.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
Ranoth

1:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele