29. kolo
09.04.2016 15:30 CET
1 : 3
(0:1)

Reportáž

VfB Stuttgart - Bayern Mnichov 1:3

Bayern Mnichov potvrdil roli favorita i na půdě Stuttgartu a zvítězil tam 1:3. Sestupem ohrožení Schwaben se dnes za svůj výkon proti úřadujícímu mistrovi rozhodně nemusí stydět, kvalita však byla na straně bavorského velkoklubu. Skóre otevřel vlastním gólem Niedermeier, po změně stran pak zvýšil Alaba. Snížit se sice povedlo Didavimu, poslední slovo měl ovšem Douglas Costa.

Svěřenci Pepa Guardioly začali velice aktivně a do vedení mohli jít již po třech minutách hry. Tehdy Joshua Kimmich exkluzivní kolmicí vysunul Maria Götze, na jehož pas si naběhl Franck Ribéry, domácí defenziva si ho ale dokázal pohlídat a jeho střelu zblokovat. Poté zahrozil i Stuttgart, po centru Kostiće z volného přímého kopu se k zakončení na zadní tyči dostal Daniel Didavi a Manuel Neuer musel předvést svoji extratřídu.

Zajímavé věci se pak na trávníku děly v rozmezí 22. a 26. minuty. Arturo Vidal obdržel žlutou kartu, načež krátce nato nevybíravě šlápl na kotník Emiliana Insúy a vyloučení unikl jen zázrakem. Pep Guardiola si byl celou situací dobře vědom a záhy chilského středopolaře raději vystřídal Thomasem Müllerem.

Velice nešťastný moment pro družinu Jürgena Kramneho nastal v 31. minutě. Agilní Ribéry se po levém křídle prosmýkl do šestnáctky, odcentroval a Georg Niedermeier při snaze odehrát míč do bezpečí trefil do nohy Przemyslawa Tytońe, který balón nechtěně usměrnil do vlastní sítě. Opravdu velká smůla pro Stuttgart.

Další góly Bayernu už ale byly výstavní. V 52. minutě vrátil míč do vápna hlavou Juan Bernat, David Alaba si pak elegantně obhodil Sunjiće a vnějším nártem propálil brankáře Tytońe. Domácí odpověděli deset minut nato, po přímém kopu Kostiće hostující defenziva neodvrátila balón do bezpečí, dezorientovaný Lewandowski nechtěně "přihrál" Didavimu, jenž ač ležící na zemi dokázal poslat kulatý nesmysl do levého horního rohu Neuerovy svatyně.

Na vyrovnání se však Stuttgart nezmohl, naopak znovu inkasoval. V 78. minutě ještě nádhernou ránu Thiaga Alcantary Tytoń bravurně vyškrábl na břevno, za chvíli se už ale proti střele Douglase Costy z pětadvaceti metrů natahoval marně.

Autor: Michal Kovalčík

Komentáře (4)

Přidat komentář
Bastaron

0:4

Reagovat
smazaný uživatel

1:4 FCB!

Reagovat
smazaný uživatel

0:4 2

Reagovat
smazaný uživatel

Ani by se nedivil kdyby zase 0:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele