8. kolo
03.10.2015 15:30 CET
2 : 2
(1:0)

Reportáž

TSG Hoffenheim - VfB Stuttgart 2:2

Dnešek byl velkým dnem pro české fanoušky - Jan Kliment, jeden z hrdinů letního Eura do 21 let, vstřelil v dresu Stuttgartu svůj první gól. Jeho týmu to sice nakonec na výhru nestačilo, i remíza 2:2 na půdě Hoffenheimu se ale počítá, zvláště když ještě na začátku 90. minuty hosté prohrávali..

Hlavička Tima Wernera však nakonec zabránila sedmé prohře VfB v sezoně a vnesla trochu optimismu na tvář kouče Alexandera Zornigera, jehož otevřená ofenzivní filozofie zatím jinak páchá více škody než užitku. Dnes to rozhodně nebylo poprvé, co Stuttgart po dobrém výkonu ztratil body díky neschopnosti bránit rychlé brejky; alespoň však neprohrál, což fanoušci musí brát jako pozitivum. Švábové mimochodem vypálili na soupeřovu branku osmnáct střel, domácí jedenáct.

Největším hrdinou zápasu však nebyl ani Kliment, ba ani Werner - toto ocenění náleží německému reprezentantovi v barvách TSG Kevinu Vollandovi. Šikovný forvard vsítil obě branky svého týmu, což se mu povedlo už podruhé v řadě; čtyři z posledních pěti hoffenheimských gólů nyní nesou jeho podpis.

Domácí začali utkání lépe, drželi míč, kontrolovali hru a vypracovali si i první velkou šanci, v níž Ermin Bičakčić napálil tyč. Stuttgartu to však netrvalo příliš dlouho, než dokázal herní obraz vyrovnat; Zornigerův diktát ofenzivy se začal opět projevovat a hosté se čím dál více tlačili dopředu, občas až nezodpovědně. Prakticky každý brejk TSG smrděl pořádným průšvihem, což se naplno projevilo po půlhodině hry.

Pirmin Schwegler pronikl do vápna, byl faulován a sudí neměli jinou možnost, než nařídit penaltu pro Hoffenheim; míč si na bílý puntík postavil spolehlivý Volland a bez problémů otevřel skóre. Pro hosty to byla tvrdá rána, a mohlo být ještě hůře, kdyby o několik minut později druhý domácí útočník Eduardo Vargas (který mimochodem také odvedl velice dobrý výkon) uspěl se svým odvážným plánem přelobovat gólmana Przemyslawa Tytońe zpoza vápna.

Také po změně stran bylo vidět, že se střetávají dva primárně ofenzivní týmy; zápas pokračoval v otevřeném, atraktivním tempu a šancí bylo na obou stranách poměrně dost. Po hodině hry se Zorniger, věren své pověsti progresivního kouče-experimentátora, odhodlal k nevídanému kroku, když poslal na hřiště všechny tři náhradníky najednou; cíl byl jasný - vyrovnat. A nakonec se to skutečně povedlo. Kliment po rohovém kopu vystoupal nejvýše a přesnou hlavičkou otevřel svůj bundesligový střelecký účet.

Závěr zápasu pak přinesl ještě další dvě trefy, po jedné na každé straně; nejprve v 77. minutě podruhé udeřil Volland, poté, co hosté totálně zpackali rozehrávku rohového kopu a dovolili soupeři probít se do dalšího rychlého brejku. Úspěšný střelec málem ztratil kontrolu nad míčem, nakonec se ale srovnal a dokázal Tytońe přehodit. Zdálo se, že Hoffenheim kráčí ke třem bodům, Stuttgart se ale nevzdal a v poslední minutě základní hrací body srovnal prostřednictvím Wernera na konečných 2:2.

Autor: Dominik Zezula / bundesliga.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
PISTOLERO

2:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele