34. kolo
14.05.2016 15:30 CET
1 : 4
(1:2)

Reportáž

TSG Hoffenheim - Schalke 04 1:4

Trenér André Breitenreiter své působení na lavičce Königsblauen ukončil se ctí, jeho svěřenci zvítězili na půdě Hoffenheimu vysoko 1:4. Navzdory výsledku se dnes v Rhein-Neckar Areně hrál vyrovnaný zápas s mnoha šancemi na obou stranách a dá se říct, že konečné skóre je vzhledem k průběhu utkání pro domácí kruté.

Svěřenci Juliana Nagelsmanna sice již měli jistou záchranu, nicméně svým fanouškům se za celosezónní podporu chtěli odvděčit dobrým výkonem. Do vedení mohli jít už v 5. minutě, kdy si na dlouhý pas Schweglera naběhl Kadeřábek, po jehož centru ovšem Elyounoussi prostor mezi třemi tyčemi netrefil.

Naopak Schalke se povedlo udeřit hned z první větší příležitosti. Na pas Belhandy si naběhl Klaas-Jan Huntelaar, který na malém vápně předskočil váhajícího obránce a zblízka nedal Jensu Grahlovi, který dnes dostal přednost před odpočívajícím Oliverem Baumannem, nárok zasáhnout. Dvojka Hoffenheimu se pak zrovna nevyznamenala, když špatně vyběhla na kolmici Matipa, Maxim Choupo-Moting brankáře bez problémů obešel a zavěsil do prázdné klece.

Domácím se povedlo snížit ještě do přestávky. Andrej Kramarić se po levé straně dostal do šesnáctky, Elyounoussi pak našel před bránou volného Marka Utha a ten vykřesal jiskřičku naděje. Druhé dějství začalo zaváháním Ralfa Fährmanna, který centr Elyounoussiho krotil jako horký brambor a dle opakovaných záběrů chyběly milimetry, aby se balón ocitl celým objemem za brankovou čarou.

Svůj talent potom sinsheimskému publika předvedl v plné své kráse Leroy Sané, který při své typické individuální akci poslal Ermina Bičakčiče nejprve na párek a poté taky pro noviny, načež následně s chladnou hlavou zvýšil na 1:3. Gólový účet zápasu uzavřel v závěru Fabian Schär, když si nešťastně za záda vlastního brankáře srazil centr Alessandra Schöpfa.

Autor: Michal Kovalčík

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele