2. kolo
22.08.2015 15:30 CET
1 : 2
(1:1)

Reportáž

TSG Hoffenheim - Bayern Mnichov 1:2

Bayern Mnichov proti Hoffenheimu brzy prohrával a před poločasem vyrovnal, aby mohl v samotném závěru zasadit rozhodující úder Robert Lewandowski, díky čemuž jeho zaměstnavatel po necelých dvou odehraných kolech vede ligu se skóre 7:1!

Trenér domácích Marcus Gisdol se nechal slyšet, že jeho tým může proti obhájci titulu jedině překvapit. Koučova slova si evidentně vzal k srdci Kevin Volland, jenž jako by předpokládal, že záhy po rozehrávce vyrobí chybku David Alaba, jehož přihrávka nesměřovala na Jéroma Boatenga, nýbrž vedle Jéroma Boatenga, tudíž se Volland mohl ocitnout na hranici velkého vápna tváří v tvář Manuelu Neuerovi, jemuž třiadvacetiletý útočník nasadil housle - 1:0.

Vsítil tak nejrychlejší gól v historii Bundesligy, jelikož zhruba o sekundu překonal loňský zásah leverkusenského Karima Bellarabiho v duelu s Borussií Dortmund. Alaba později napravil své zaváhání, když uzmul solidní příležitost Kevinu Kurányimu. Jinak z hostujících hráčů byl aktivní především Douglas Costa, jenž během tří minut dvakrát pálil na branku Olivera Baumanna - jednou trefil přímo domácí gólmanskou jedničku, podruhé se míč zastavil o boční síť.

Poté se o slovo přihlásil Thomas Müller. Po třiceti minutách hry nejprve Baumann jeho hlavičku vytěsnil nad břevno a o nějakých 180 sekund později měl štěstí, neboť na loňském mistrovství světa pětigólový střelec mířil z ostrého úhlu jenom do vnější strany tyče. Aktivní hosté se tak dočkali vyrovnávací branky až těsně před pauzou.

Douglas Costa si z křídla zaběhnul do šestnáctky, kde jej nechal Pavel Kadeřábek vystřelit. Brankář sice balon vyrazil, ale bohužel pro svůj Hoffenheim pouze k Thomasi Müllerovi, jenž stehnem dopravil kulatý předmět za čáru a připsal si už svou třetí branku v sezoně - 1:1. Ještě do poločasu to mohlo být 1:2, nicméně ani Götze, ani Müller pobídku Douglase Costy tentokráte nevyužili.

Ve druhém poločase si Oliver Baumann nadále nemohl na nedostatek práce stěžovat. Po hodině hry mohl zase po šanci Vidala děkovat brankové konstrukci. Po 70. minutě přišla na pořad dne smolná pasáž pro Boatenga. Ten nejprve před pokutovým územím fauloval Vollanda a následný pokus z přímého kopu zastavil rukou - červená karta, penalta!

Její exekuce se ujal Eugen Polanski a neprovedl ji vůbec dobře. Balon skončil na tyči a nutno dodat, že kdyby směřoval do brány, Manuel Neuer by jej s největší pravděpodobností lapil. Jedinečnou možnost ujmout se proti deseti vedení tak Die Kraichgauer nevyužili, ale pořád před sebou měli nějakých dvacet minut početný výhody.

Takže to zkoušel Mark Uth, jenže jeho příležitost se rozhodně nedá počítat mezi povedené. To na druhé straně hřiště tak dlouho zlobili Lewandowski s Müllerem, až se - jak se říká - ucho utrhlo. V poslední minutě si na pravém křídle vzal balon Douglas Costa, obešel dva hráče soupeře a do ideálního prostoru zhruba na úrovni penalty poslal míč Lewandowskému, jenž už měl před sebou jednoduchou úlohu - 1:2.

Autor: Tomáš Kordík / soccernet.com, kicker.de

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:4

Reagovat
LidoOP

0:3

Reagovat
smazaný uživatel

0:3 BAYERN

Reagovat
smazaný uživatel

1:3

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele